Volledig scherm
Het nieuwe boek Griezelwielen van Paul van Loon. © paulvanloon.nl

8-jarige Romy uit Breda geeft Paul van Loon idee voor nieuw boek: 'Zijn er ook weerwolven in een rolstoel?'

BREDA/VENLO - De aanleiding geven voor een nieuw griezelboek én ook nog onderdeel zijn van een tentoonstelling. De 8-jarige Romy uit Breda maakt het vrijdag allemaal mee in Venlo. Dan opent een grote Paul van Loon-tentoonstelling in het Limburgs Museum waar de schrijver ook het nieuwe boek 'Griezelwielen' presenteert.

Griezelwielen is het nieuwste boek in de serie van Dolfje Weerwolfje. De aanleiding voor het boek vormt Romy, een meisje uit Breda dat met een beperking leeft. Een paar jaar geleden stelde zij de vraag aan de schrijver of er ook weerwolven zijn met een rolstoel. "In eerste instantie deed Paul daar niks mee", vertelt Astrid Stevens van het Limburgs Museum. "Maar het idee bleef wel hangen."

Uiteindelijk heeft Paul van Loon het idee uitgewerkt in het nieuwe boek 'Griezelwielen' dat vrijdag wordt gepresenteerd in het Limburgs Museum. Romy en Paul van Loon zijn morgen allebei bij de opening aanwezig, net als 50 andere kinderen en nog andere gasten. 

Het museum heeft behalve een complete tentoonstelling over de succesvolle boeken van Van Loon (Dolfje Weerwolfje, Meester Kikker, De Griezelbus), de Griezelbus na laten bouwen. Die bus, inclusief Paul van Loon-quiz gepresenteerd door Paul van Loon, rijdt naar Limburgse en Brabantse scholen en biebs om het lezen te promoten. 

In samenwerking met indebuurt Breda