Volledig scherm
Inval bij theehuis Corner. © Hessel de Ree

7 mensen opgepakt bij inval Corner Club Breda, pand moet dicht

BREDA - De politie heeft donderdag aan het einde van de middag met veel machtsvertoon een inval gedaan in theehuis Corner aan de Baliëndijk in Breda. Er zijn in totaal zeven mensen aangehouden voor het in het bezit hebben van drugs en onder meer dure sieraden. Het gaat om sieraden waarvan de herkomst niet bekend is. Ook zijn twee auto's in beslag genomen in verband met witwassen.

Burgemeester Paul Depla van Breda heeft al gezegd dat hij dit pand gaat sluiten. De politie deed donderdagavond nog een tweede politieactie in Breda: in een pand aan het Mgr. Nolensplein.

De horecazaak werd afgezet met hekken. Er werden 17 bezoekers en personeelsleden gefouilleerd.  De politie zocht vooral naar wapens en drugs. Het is niet duidelijk of die ook al zijn aangetroffen. Rond 18.40 uur meldde de politie dat er 1 persoon is aangehouden in verband met drugs. Een woordvoerder meldde toen ook dat een drugshond het pand gaat doorzoeken.

De politie zegt dat de actie volgt op een reeks van klachten van buurtbewoners over drugshandel in en rond het café, geluid- en parkeeroverlast, agressief rijgedrag en intimidatie. De politie vermoedt op basis van vooronderzoek dat het café een centrum is van drugshandelaren. Ook zou de zaak vaak worden bezocht door klanten die de politie in verband brengt met wapens.

Lees verder na de video

De actie heeft plaats in het kader van de gezamenlijke strijd van politie, justitie en gemeente tegen de georganiseerde misdaad en ondermijning. Als er drugs of wapens worden gevonden kan burgemeester Paul Depla van Breda de zaak sluiten.

Bij de actie zijn een veertigtal agenten, financiële en andere experts en ook de gemeente betrokken. Het pand, dat volgens buurtbewoners een Marokkaanse eigenaar heeft, wordt later op de dag nog helemaal doorzocht. 

Volledig scherm
Inval bij de Corner Club in Breda. Er werden 7 mensen aangehouden. © Perry Roovers/MaRicMedia

In samenwerking met indebuurt Breda