Politielint in de Sparrenweg in Breda, waar politieonderzoek plaatsvindt.
Volledig scherm
Politielint in de Sparrenweg in Breda, waar politieonderzoek plaatsvindt. © MaRicMedia / Tom van der Put

51-jarige verdachte aangehouden voor dood Ger van Zundert

BREDA - Een 51-jarige man heeft zich dinsdagavond gemeld bij de politie. Hij wordt in verband gebracht met de gewelddadige dood op Ger van Zundert (49) uit Breda. De man is met de eveneens gezochte Volkswagen Caddy gekomen. 

Bij de aanslag op het leven van Van Zundert, maandagavond aan de Sparrenweg in Breda, zouden drie daders betrokken zijn geweest. Een van die daders, de 51-jarige man, zou in een Volkswagen Caddy zijn weggereden. Hij heeft zich nu, inclusief de Caddy, gemeld bij de politie. 

De politie gaat van drie daders uit, omdat het slachtoffer dit zelf nog verklaard heeft. Na de melding van een brand aan de Sparrenweg in Breda maandagavond, werd Van Zundert gevonden. Hij had zware brandwonden opgelopen en is meteen in een woning aan de overkant onder de douche gezet. Daarna is hij met spoed naar het ziekenhuis gebracht. 

Daar heeft hij zelf nog een verklaring kunnen afleggen, voor hij in de vroege dinsdagochtend in het ziekenhuis in Rotterdam aan zijn verwondingen overleed. Hij vertelde de politie dat hij in de garagebox is vastgebonden en daarna in brand gestoken. Volgens omwonenden werd Van Zundert ook overgoten met een brandbare vloeistof. 

Over de twee andere verdachten is nog niets bekend. 

In samenwerking met indebuurt Breda