Volledig scherm
Foto ter illustratie. © dreamstime_l_37289624

42-jarige man uit Rotterdam slaat Bredanaar met fietsketting bij Station Breda

BREDA - Een 42-jarige man uit Rotterdam is vrijdagavond aangehouden omdat hij een 31-jarige Bredanaar met een fietsketting zou hebben geslagen. De verdachte verzette zich zo tegen zijn arrestatie dat de politie pepperspray moest gebruiken. 

Rond 18.30 uur kwamen er meldingen binnen van een uit de hand gelopen ruzie op het stationsplein in Breda. De ruzie zou uitgelopen zijn op een vechtpartij waarbij de Rotterdammer met een fietsketting zou hebben geslagen. De Bredanaar raakte hierbij gewond en had medische verzorging nodig. 

Agenten probeerden de Rotterdammer rustig aan te houden, maar deze liet zich niet kalmeren. Na verschillende waarschuwingen moest de politie pepperspray inzetten om de man aan te kunnen houden. Hij is meegenomen naar het bureau voor verder verhoor en onderzoek. 

  1. Lichtsloepenparade Breda: weer en sfeer optimaal

    Lichtsloe­pen­pa­ra­de Breda: weer en sfeer optimaal

    BREDA -Een bonte stoet vrolijk verlichte bootjes en boten trok zaterdagavond door de Bredase singels naar de Nieuwe Haven. Het is inmiddels een traditie op de derde zaterdag in september: de Lichtsloepenparade. De tientallen sloepen werden vanaf de kant bekeken en toegejuicht door honderden belangstellenden. Op de oevers van de singels en met name op de bruggen hadden de bemanningen een groot publiek. Het verzamelen in de Nieuwe Haven was een feestje voor zowel de mensen op het water en op de kant. Het weer werkte mee als bijna nooit tevoren en de sfeer onder de mensen deed de rest.

In samenwerking met indebuurt Breda