4 jaar cel voor Molenschots stel dat kinderen liet verhongeren

VideoBREDA/MOLENSCHOT – De twee Japanse ouders die zes van hun zeven kinderen lieten verhongeren en hen verwaarloosden in Molenschot krijgen beiden 4 jaar cel onvoorwaardelijk. Tegen de moeder was 3 jaar en 10 maanden geëist. Maar zij krijgt dezelfde straf omdat de rechter vindt dat beiden evenveel schuld dragen.

Dat heeft de rechtbank in Breda besloten. De rechter acht poging tot doodslag bewezen op vijf van de zeven kinderen van het stel. 

Volledig scherm
© Getty Images/iStockphoto

Dit omdat de kinderen zo weinig te eten kregen dat zij hadden kunnen sterven. Volgens de rechtbank was het zeer waarschijnlijk dat een of meerdere van hen had kunnen overlijden als er niet was ingegrepen. 

Vader Hidufun M. was aanwezig in de rechtszaal om de uitspraak aan te horen, moeder Noriku M. wilde niet aanwezig zijn. Tegen het stel was twee weken geleden respectievelijk 3 jaar en tien maanden cel en 4 jaar cel geëist.

Het stel heeft zeven kinderen: drie van hem met zijn vorige vrouw, drie van haar en één gezamenlijk kind. De feiten zijn schokkend. Kinderen kregen soms dagen na elkaar geen eten, werden opgesloten en geslagen. Een van hen was er zelfs zo slecht aan toe hij dreigde af te glijden in een coma.

Bedelen om voedsel

Quote

Moeder stond erbij en deed niets

Een van de kinderen in een verklaring

De kinderen maakten op school al een ondervoede indruk. Bedelden om voedsel, zochten naar eetbare dingen in vuilnisbakken en stalen soms eten van klasgenootjes. Een van de kinderen verklaarde: ,,Ik werd door mijn vader door de kamer geslingerd, tegen de muur gegooid en in mijn gezicht geslagen. Moeder stond erbij en deed niets.”

Het echtpaar ontkent de feiten niet. De officier van justitie noemde de verklaring dat de ouders nu pas beseffen dat de kinderen ondervoed waren ‘volstrekt ongeloofwaardig.’

In samenwerking met indebuurt Breda