Volledig scherm
3FM-dj Sander Hoogendoorn in de Niet-In-De-Winkel-Te-Koop-Winkel. © Tim Besters

3FM-dj Sander Hoogendoorn veilt unieke items in de Halstraat

BREDA - Naast de twee dj’s in het Glazen Huis zetten andere 3FM dj’s zich ook in voor Serious Request. Eén van hen is Sander Hoogendoorn, hij is deze week veilingmeester in de Niet-In-De-Winkel-Te-Koop-Winkel in de Halstraat 17. "Hier hangen allemaal unieke items die niet in de winkel te koop zijn."

Denk bij unieke items aan een gesigneerd t-shirt van Martin Garrix, of een shirt van Barcelona-speler Luis Suarez, met daarop een handtekening van Lionel Messi. Maar ook een grote poster van Doutzen Kroes en een door Gwen Stefani gedragen tiara.

De items worden geveild via de site van 3FM en de opbrengt gaat naar Serious Request. In het pand aan de Halstraat kun je de items daadwerkelijk zien hangen. "Dat is echt tof. Hier hangen gewoon jurkjes, voetbalshirtjes. Gewassen of ongewassen. Je kan het zien, je kan het ruiken", vertelt Hoogendoorn enthousiast. "Tijdens Serious Request is er zoveel goodwill vanuit bedrijven, voetbalclubs, artiesten en bands, dat er ineens heel veel mogelijk is.’’

Hoogendoorn is deze week namens 3FM dus verantwoordelijk voor alles wat met de veiling te maken heeft. "Op televisie bied ik de items aan, en op de radio kom ik af en toe om veilingitems onder de aandacht te brengen.’’ De rest van de week speelt hij ‘de man met de hamer’ in de winkel.

Eén van de meest bijzondere items die geveild worden zijn de voetbalshirts van Barcelona-spelers Jasper Cillessen en Luis Suarez. "Dat is een wereldberoemde club natuurlijk, hoe die shirts hun weg naar hier hebben gevonden vind ik echt briljant."

De Halstraat ligt op een steenworp afstand van de Grote Markt, waar het Glazen Huis staat. Over de Bredase binnenstad is Hoogendoorn dan ook erg te spreken. "De mensen en de cafeetjes zijn gezellig. De sfeer op het plein is goed en volgens mij gaat het echt een hele mooi week worden.’’

In samenwerking met indebuurt Breda