Volledig scherm
Maaike van Eijck draait met haar medewerkers overuren in het magazijn achter in de winkel © Marja Klein Obbink

300 boeketten Valentijn-rozen: 'Morgen gaan we rijden'

BREDA Bij bloemist Cees van Eijk in Breda draaien ze overuren. Driehonderd boeketten wachten achter in het magazijn op bezorging op Valentijnsdag. Alle zeilen worden bijgezet. 

,,Morgen gaan we rijden ", zegt Maaike van Eijck (41), telg uit de bloemistenfamilie die sinds 1982 de winkel in de Generaal Maczekstraat bestiert. ,,De meeste boeketten worden anoniem bezorgd ", vertelt ze lachend. ,,,Vroeger kwamen er twee-  tot driehonderd man in de winkel maar nu bestellen ze online. Wij krijgen de opdrachten binnen via Topbloemen of Euroflorist. Officieel weten we dan ook niet wie de besteller is. "

Dat kan  wel eens tot gecompliceerde situaties leiden. ,,Je kunt er de klok op gelijk zetten: morgen eind van de dag komt er een telefoontje met de vraag wie die bos bloemen had besteld.... Dat kunnen wij dus niet zeggen. Heb het meegemaakt dat er een man op hoge poten binnenkwam: 'Ik eis dat u mij vertelt van wie die bos bloemen is die bij mij thuis is afgeleverd'. Ik zeg 'dat weet ik niet dat gaat via Topbloemen'."

Ze kan zich nog herinneren dat een  anonieme bos bloemen die ze net hadden afgeleverd bij een flatwoning, even later van naar beneden kwam zeilen. ,,Je maakt wat mee met Valentijn", vertelt Maaike.

Tweeduizend rozen staan er nog te wachten in het magazijn. Donkerrood. ,,Dit is nog niet alles",wijst ze op de 300 boeketten die wachten op bezorging. ,,Morgenmiddag om 14.00 uur komen er weer nieuwe bestellingen binnen. Gaan we weer rijden."

BN DeStem gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

In samenwerking met indebuurt Breda

poll

Is NAC na de goede reeks en het vertrek van Willem II-topschutter Sol favoriet voor de derbyzege?

Is NAC na de goede reeks en het vertrek van Willem II-topschutter Sol favoriet voor de derbyzege?

  • Ja (54%)
  • Nee (46%)
3402 stemmen