Voorstelling uit het  48H Theater Project: een binnen 48 uur gemaakte voorstelling door spelers van verschillende verenigingen.
Volledig scherm
Voorstelling uit het 48H Theater Project: een binnen 48 uur gemaakte voorstelling door spelers van verschillende verenigingen. © René Schotanus/Pix4Profs

29e editie Theater Festival Breda: humor, onverwachte situaties en interactie

BREDA - Volle bak zaterdagavond in Podium Bloos, bij het Theater Festival Breda. Op alweer de 29e editie van het festival kon het publiek genieten van drie voorstellingen. 

Theater Achterom bracht Het Bezoek op de planken, Allure Theatersport kwam met een improvisatie en Teater 77 trakteerde het publiek op Bloedjeuk. Drie compleet verschillende voorstellingen, die een leuke afspiegeling gaven van het amateurtoneel in Breda.

Humor en onverwachte situaties

Podium Bloos aan de Speelhuislaan bleek opnieuw een meer dan prima locatie voor het festival, dat wordt georganiseerd door Amateur toneel overleg Breda (AtoB). De gemeente subsidieert het. Het publiek kreeg voor 13,50 euro de drie voorstellingen van ieder zo’n drie kwartier voorgeschoteld. 

Zoals die van Allure, dat nog het meeste weg had van het televisieprogramma De Lama’s. Veel humor,  onverwachte situaties én de nodige interactie met het publiek, dat volop genoot van de improvisaties.

Cultuur snuiven

Vrienden Johan (50) en Robert (51) wonen sinds een jaar in Breda. Ze drinken even wat in de foyer van Bloos, na de improvisatievoorstelling van Allure Theatersport. Na de pauze wacht Bloedjeuk

,,We komen uit Amsterdam”, zegt Johan. ,,We hebben tot nu toe vooral andere dingen gedaan, maar we beginnen nu wat aan de cultuur in Breda te snuiven.” 

Quote

Het is te hopen dat deze plek voor cultureel Breda behouden blijft

Bezoeker Johan

Industrieel en rauw

,,Dit is echt heel leuk, geweldig dat dit soort initiatieven er zijn”, vult Robert aan. ,,We hebben tot nu toe allebei de voorstellingen gezien. Het nodigt uit om verder te kijken.” 

Johan is al even enthousiast: ,,De locatie is ook prachtig. Ik houd wel van dat industriële, dat rauwe. Erg inspirerend als je het mij vraagt. Het is te hopen dat deze plek voor cultureel Breda behouden blijft.”

Binnen 48 uur een voorstelling maken

Zondag was de tweede dag van het Theater Festival Breda, de traditionele familiedag. Vanaf 14.00 uur waren opnieuw drie voorstellingen, maar dan geschikt voor alle Bredanaars vanaf 6 jaar. Zoals het 48H Theater Project: een binnen 48 uur gemaakte voorstelling door spelers van verschillende verenigingen.

In samenwerking met indebuurt Breda