Volledig scherm
De knuffels die bij de IKEA werden ingezameld werden overhandigd aan de mensen van het Amphia Ziekenhuis. © Amphia Ziekenhuis

200 knuffels voor patiëntjes Amphia Ziekenhuis van IKEA(-klanten)

BREDA - IKEA Breda heeft woensdag zakken vol knuffels symbolisch overhandigd aan het Amphia Ziekenhuis. Het gaat om ongeveer 200 stuks. De helft van de knuffels zijn gedoneerd door klanten van de zaak op de meubelboulevard. De andere helft is gedoneerd door de vestiging van het Zweedse bedrijf. Dat meldt het ziekenhuis.

De actie is ontstaan na inzamelingsacties voor Save the Children en Unicef bij IKEA. Hierbij werden knuffeldieren verkocht. Diverse klanten wilden de actie graag steunen, maar ze hadden soms geen behoefte aan de knuffel. Vandaar dat het mogelijk was om de knuffels te doneren aan het ziekenhuis.

De knuffeldieren worden nu verdeeld op afdelingen waar veel kinderen worden behandeld, zoals de afdeling Kindergeneeskunde, de Spoedeisende Hulp en de afdeling Keel-, Neus- en Oorheelkunde. "Wij zijn weer enorm blij met dit mooie gebaar van IKEA!", aldus een woordvoerster van het ziekenhuis.

WhatsApp
Dit artikel is ook verstuurd via Whatsapp. Ook berichten op Whatsapp ontvangen van BN DeStem? Stuur BN AAN naar 0610141812.

In samenwerking met indebuurt Breda