Rat Verlegh Stadion
Volledig scherm
Rat Verlegh Stadion © Pro Shots

1900 zonnepanelen op overkapping NAC-stadion, LED-lampen in lichtmasten

BREDA - Het Rat Verlegh Stadion in Breda krijgt LED-verlichting en 1900 zonnepanelen op de overkapping. Dat meldt NAC woensdagochtend.

"Op deze manier geven de gemeente Breda, de eigenaar van het stadion, en NAC Breda invulling aan de duurzame ambities van Breda om een CO2 neutrale stad te worden. De panelen wekken meer energie op dan nodig voor het dagelijks gebruik van het stadion en verminderen het gebruik van fossiele brandstoffen", meldt de voetbalclub.

Dit voorjaar gaat het energieverbruik omlaag door de komst van de LED-verlichting. De lampen komen in de bestaande lichtmasten. Aan het uiterlijk van het stadion verandert dus niets.

Het stadion is één van de 69 panden van de gemeente dat duurzamer wordt gemaakt. De gemeente steekt tot 2025 voor ruim 18,6 miljoen euro in energiebesparing en opwekking van duurzame energie.

Algemeen Directeur Justin Goetzee van NAC Breda: "Natuurlijk dragen wij als NAC graag ons steentje bij aan de ontwikkeling van Breda op het gebied van duurzaamheid. Door een goede samenwerking met de gemeente betekent dat in dit geval dat ons stadion een flinke upgrade krijgt met het oog op de toekomst. Hiermee bespaart NAC op termijn op de energiekosten en het betekent dat het Rat Verlegh Stadion op dit gebied klaar is voor de komende jaren, met onder andere het EK voor vrouwen aankomende zomer. Bovendien past dit goed in de maatschappelijk rol van de club in Breda, die nu nog breder wordt dan de inspanningen van Teamplay@NAC"

In samenwerking met indebuurt Breda