Volledig scherm
Ramkraak bij modezaak in Zundert, auto rijdt winkel binnen. © Alexander Vingerhoeds

19-jarige uit Zundert moet de cel in voor ramkraak Woodhouse

BREDA/ZUNDERT - Een 19-jarige man uit Zundert is veroordeeld voor de ramkraak op kledingwinkel Woodhouse in zijn woonplaats. Hij heeft jeugddetentie opgelegd gekregen van 12 maanden, waarvan 3 voorwaardelijk. Hij ramde, samen met een ander, de pui op 16 november vorig jaar met een gestolen Volkswagen Polo.

De buit bestond uit een groot aantal dure jassen. Maar zo mogelijk nog groter was de ravage aan het winkelpand en de schade aan overige kleding door glassplinters. De auto reed met geweld de winkel aan de Molenstraat binnen. Getuigen zagen de daders met grote big bags vol kleding vluchten. De rechtbank benadrukt in het vonnis de schade voor de winkelier: ,,Een hardwerkend bestaan wordt moedwillig gefrustreerd door daders die alleen uit zijn op hun eigen geldelijk gewin”.

Eén van de belangrijkste bewijsmiddelen tegen de 19-jarige S.H. is dat zijn dna op de airbag van de Polo zat. De auto was een paar dagen ervoor gestolen aan de Patrijsstraat in Zundert. Toen de politie een medeverdachte aanhield, lagen in de Mercedes Vito van die man nog jassen die afkomstig waren uit de kledingzaak. Ook had hij in zijn jaszak afgescheurde prijskaartjes van jassen uit Woodhouse. De bestuurder vertelde dat ‘ene S. uit Zundert’ de Mercedes had geleend in november. S. is ook veroordeeld tot betaling van een schadevergoeding en de proceskosten. Hij moet zich tijdens de proeftijd van twee jaar onder begeleiding van de reclassering stellen en ambulante dagbehandeling ondergaan.

  1. ‘Kobus de Zigeuner was een echte gangster: iedereen was bang voor hem’
    PREMIUM

    ‘Kobus de Zigeuner was een echte gangster: iedereen was bang voor hem’

    ROOSENDAAL - Hij had nog wat jaren gevangenisstraf uit moeten zitten, maar mocht naar huis. Om daar de laatste dagen van zijn leven door te brengen. Kobus Lorsé, alias Kobus de Zigeuner, stierf niet zoals velen voorspelden tussen de gevangenismuren maar thuis, op woonwagenkamp De Kievit in Rotterdam-Beverwaard. Oud-rechercheurs treuren er niet om. ,,Hij was een echte gangster: meedogenloos’’, zeggen ze. ,,Hij was geen lieverdje’’, reageert Kobus’ oudste zoon Bertus. ,,Maar voor zijn kinderen en kleinkinderen was hij een goede man.’’

In samenwerking met indebuurt Breda