Volledig scherm
Het monumentale pand op de Grote Markt bood ooit onderdak aan het Bredaas Museum, een vleeshal en Café Dante. Zaterdag opent hier grandcafé De Boterhal.

18 meter bar in De Boterhal Breda

BREDA - Op de Grote Markt in Breda opent zaterdagavond grandcafé De Boterhal.

De cijfers die de zaak typeren, zijn imponerend. De ruim achttien meter lange bar op de begane grond is voorzien van 23 tapkranen. Daarbij kan de bezoeker kiezen uit ruim 90 bieren op fles. De Boterhal is niet gelinkt aan een brouwerij, waardoor het bieraanbod erg divers is.

Ook het wijn-assortiment is groot. Zeventien verschillende wijnen kunnen per glas worden besteld. In totaal geeft de kaart een keuze uit vijftig verschillende wijnen. De vernieuwde keuken wordt geleid door de souschef van sterrestaurant Ivy. Eigenaar Wouter van de Graaff mikt met zijn concept op Bourgondiërs, die met een goed glas en fijne hapjes willen borrelen. Ook dineren is mogelijk. Later wil Van de Graaff ook een lunch invoeren.

De eerste verdieping doet op drukke dagen dienst als restaurant. De ruimte wordt ook verhuurd. Beamers en schermen zijn aanwezig. De kelder moet nog worden ingericht als proeflokaal.

 1. Politie met breekijzer voor Rabobank in Breda, man mag gevallen pasje niet zelf onder pinautomaat opvissen

  Politie met breekijzer voor Rabobank in Breda, man mag gevallen pasje niet zelf onder pinauto­maat opvissen

  BREDA - Een opmerkelijke situatie vrijdagmiddag voor de Rabobank in Breda, waarbij de politie met een schep en breekijzer voor de pinautomaat stond. Wat was er gebeurd? Een man liet bij het pinnen zijn pasje onder de rand van de pinautomaat aan het Kloosterplein vallen, maar mocht zelf niet aan de tegels van de bank zitten. Meerdere agenten, gewapend met een breekijzer, kwamen hem te hulp.
 2. Reddingsplan VV Advendo, wethouder ziet mogelijkheden: ‘Maar het is complex’
  PREMIUM

  Reddings­plan VV Advendo, wethouder ziet mogelijkhe­den: ‘Maar het is complex’

  BREDA - Wethouder Daan Quaars (VVD, sport) trekt alles uit de kast om in ieder geval één voetbalcub te behouden voor de wijk Hoge Vucht in Breda-Noord. Hij ziet mogelijkheden: ,,Maar het loket makkelijke oplossingen is gesloten. Het is een complex probleem. Er zit energie in de wijk, maar we zijn er nog niet uit”, aldus Quaars donderdagavond tijdens het vervolgdebat over de toekomst van de Hoge Vucht.

In samenwerking met indebuurt Breda