Volledig scherm
© Martijn Schraven

1600 m2 aan bier en foodtrucks in Breda: Hop On Hop Off beleeft succesvolle editie

BREDA - Hop On Hop Off, naar eigen zeggen het grootste speciaalbier- en foodtruckfestival van de Benelux (1600 m2), beleefde dit weekend een zeer geslaagde editie. Zelfs bij een bezoek alle drie de dagen van het festival in de Bredase kunstijshal zou het nagenoeg ondoenbaar zijn om bij alle 60 bierstands én 30 foodtrucks iets te proeven. Wat voor bier zou je volgens de mobile chef-koks het best kunnen kiezen op basis van de gerechten die zij serveren?

Bij de pastamakers van Casa Sabatelli geven ze ruwe richtlijnen. ,,Bij bolognese-saus, pak je het beste donker bier. Carbonara combineert het best met bier dat lager in smaak zit, zoals blondbier. Bij pesto kun je drinken wat je wilt.” Aldus de eigenaar van de truck. De Spaanse eigenaar van tapastruck El Chef, komt in eerste instantie niet verder dan ‘wijn’ als beste metgezel van zijn lekkernijen. Zijn medewerker vertaalt de witte wijn die bij hun gamba’s en inkvisringen combineert tot een fris lente biertje en donker bier als alternatief voor de rode wijn die ze zelf graag bij de kipspiesjes of patatas bravas nuttigen. De eigenaresse van Kripik komt als eerste met bintang op de proppen. Maar dat is enkel omdat dit Indonesische biertje nu eenmaal uit hetzelfde land komt als haar gado gado, loempia’s en saté.

Annemie van Gils, trotse mede-eigenaar van Ballen Harry is heel uitgesproken. ,,Ons eigen biertje natuurlijk. Blond bier met ballen, gebrouwen met dezelfde kruiden die we ook in onze gehaktballen stoppen.” Ballen Blond is volgens Annemie ‘het hele jaar rond lekker bij ballen’. ,,In de herfst combineert een lekker bockbiertje natuurlijk ook heel goed maar vanuit onze foodtruck bezien is het handiger als mensen iets drinken dat een beetje doordrinkt.” Tegelijkertijd heeft Annemie niet het idee dat de gemiddelde bezoeker van Hop on Hop off erg bezig is met het zoeken naar de mooiste spijs en drankcombinatie. ,,Hier zijn mensen eerst aan het genieten van alle speciaalbiertjes, daarna halen ze iets lekkers te eten, zoals onze gehaktballen, iets wat ze kennen bij bier.”

  1. Ziekenhuispersoneel Bravis en Amphia beraadt zich op nieuwe acties: ’Het leeft steeds meer’
    PREMIUM

    Ziekenhuis­per­so­neel Bravis en Amphia beraadt zich op nieuwe acties: ’Het leeft steeds meer’

    BERGEN OP ZOOM/BREDA - De kans is groot dat zorgpersoneel van Bravis ziekenhuis en Amphia in Breda meedoet met de aangekondigde landelijke ziekenhuisactie op 20 november. Arjan van de Broek van het actiecomité in Amphia zegt dat de actiebereidheid alleen maar groeit omdat er geen beweging zit in het, volgens hem, zeer povere cao-aanbod van de Nederlandse Vereniging van Ziekenhuizen. Ook Wessel van Meer, trekker van de acties in Bravis, gaat ervan uit dat het Roosendaals/Bergse ziekenhuis weer aanhaakt.

In samenwerking met indebuurt Breda