Volledig scherm
PREMIUM
De X-Toppers in Nijmegen, met geheel links met pet Karel Dollekens. © X-Toppers

160 kilometer in rolstoel van Breda naar Nijmegen: ‘Volgend jaar doen we écht mee’

BREDA - Dinsdagochtend startte het rolstoelende stel Sinéad Power (31) en Benjamin Wessels (31) hun alternatieve Nijmeegse Vierdaagse, vanuit Breda. Een ludiek protest: het verzoek van Wessels om 40 kilometer per dag te rollen in plaats van 50 werd afgewezen. Vrijdagmiddag kwamen de twee na 160 kilometer rollen inderdaad aan in Nijmegen.

Power en Wessels hadden zich in een eerder stadium aangesloten bij de X-Toppers uit Limburg, die als uitgangspunt hebben dat iedereen kan sporten. Karel Dollekens zou met hen meegaan als buddy. Hij zet zich als gemeenteambtenaar in om Breda toegankelijker te maken. 

  1. Vrijwilligers geschokt door hoge rekeningen die fotografe uit Made stuurt voor 'gratis’ foto's
    PREMIUM

    Vrijwilli­gers geschokt door hoge rekeningen die fotografe uit Made stuurt voor 'gratis’ foto's

    Een fotografe werkt als vrijwilligster voor stichting STIWOT. De stichting beheert twee websites (stiwot.nl en tracesofwar.nl) met als taak het ‘vrij of zo goedkoop mogelijk verstrekken van informatie over de Tweede Wereldoorlog aan iedereen die daarin geïnteresseerd is’. Heemkundeclubs en andere organisaties gebruiken foto's van die sites voor hun eigen publicaties. De fotografe zet duizenden foto's van haarzelf op die site, om vervolgens aan clubs die deze foto’s gebruiken een rekening van honderden euro's te sturen. Paniek bij de clubs, want die hebben vaak nauwelijks geld.

In samenwerking met indebuurt Breda