Volledig scherm
Foto ter illustratie. © ANP

Zwalkend kind op rijbaan wilde Pokémons vangen

AALBURG - De wijkagenten van de gemeente Aalburg hebben een kind van de rijbaan gehaald, dat daar Pokémons aan het vangen was.

Bart Kool en Ruud Peters vertellen op Twitter dat zij een melding kregen dat een kind zwalkend over de rijbaan liep. Ter plaatse kwamen ze erachter dat het doel was om op die manier zoveel mogelijk Pokémons te vangen. Toen de agenten het kind vroegen van de weg af te gaan,kregen ze een grote mond. "Hoezo, waar auto's?'' was de reactie.

Het tweetal heeft de Pokémon Go-speler vervolgens uitgelegd dat het 'niet hun hobby' is om een melding te moeten maken van een kind dat is aangereden. Het is niet duidelijk waar in de gemeente Aalburg het voorval plaatsvond.

Veilig Verkeer Nederland heeft al gewaarschuwd voor het populaire spel op je mobieltje. Zij vrezen dat het aantal verkeersongelukken en verkeersdoden toeneemt, omdat mensen onoplettend zijn als ze het spel aan het spelen zijn. Een woordvoerder: "Wat zet je op je graf als je verongelukt: hij was Pokémon aan het zoeken?''