Rond ziekenhuis Bernhoven en het aanpalende zorghotel Udens Duyn hangen spandoeken om het zorgpersoneel te eren.
Volledig scherm
PREMIUM
Rond ziekenhuis Bernhoven en het aanpalende zorghotel Udens Duyn hangen spandoeken om het zorgpersoneel te eren. © ANP

Zorghotel Uden maakt laatste dagen van uitbehandelde coronapatiënten ‘zo liefdevol mogelijk’

UDEN - Het is rustiger dan gedacht op de afdeling voor uitbehandelde coronapatiënten in zorghotel Udens Duyn. ,,De verwachting was dat hier heel veel mensen zouden komen om te overlijden, maar dat is gelukkig niet het geval. We zien hier vooral mensen die herstellende zijn”, zegt Marian Massuger. Zij coördineert voor BrabantZorg de opvang van coronapatiënten in vier bestaande zorglocaties in Oss, Uden, Veghel en Ammerzoden.

In zorg- en herstelhotel Udens Duyn zijn alle 76 bedden beschikbaar voor coronapatiënten. Het idee was om één afdeling te reserveren voor palliatieve zorg aan uitbehandelde coronapatiënten die naar verwachting niet lang meer te leven hebben. ,,Maar dat is gelukkig niet het geval. Het gaat tot nu om een paar mensen, al kan het morgen anders zijn. Alles verandert zo snel in deze coronacrisis, het is aan ons om daar de zorg steeds op aan te passen en te anticiperen op wat komen gaat.” Massuger geeft liever geen cijfers.

  1. De hele dag pakketjes stampen en ’s avonds kapot op de bank: ‘Het wordt steeds zwaarder, er wordt steeds meer van ons verwacht’
    PREMIUM

    De hele dag pakketjes stampen en ’s avonds kapot op de bank: ‘Het wordt steeds zwaarder, er wordt steeds meer van ons verwacht’

    DEN BOSCH/TILBURG - Veel meer stops en nóg meer pakketjes. Nu bijna iedereen thuis is, wordt er meer online gewinkeld dan ooit. Pakketbezorgers draaien overuren en de Belangenvereniging Pakket Distributie bereidt een rechtszaak voor tegen PostNL. Want die kan via advertenties de bezorgers wel bedanken, maar dat maakt ze nog geen goede opdrachtgever, klinkt het. Of zoals de Bossche bezorger Bas Masselink zegt; ,,Als wij steeds harder moeten werken, horen we toch meer te verdienen. Of ben ik nou gek?”