KBO-voorzitter Leo Bisschops kreeg zaterdag 13 maart in het Indoor sportcentrum in Eindhoven, een priklocatie van GGD Brabant-Zuidoost, het Pfizer-vaccin. Het was zijn zoon Laurens, internist/intensivist van het Radboud-ziekenhuis die de prik zette. Hiermee wilden vader en zoon andere senioren stimuleren ook een coronaprik te halen.
Volledig scherm
PREMIUM
KBO-voorzitter Leo Bisschops kreeg zaterdag 13 maart in het Indoor sportcentrum in Eindhoven, een priklocatie van GGD Brabant-Zuidoost, het Pfizer-vaccin. Het was zijn zoon Laurens, internist/intensivist van het Radboud-ziekenhuis die de prik zette. Hiermee wilden vader en zoon andere senioren stimuleren ook een coronaprik te halen. © videostill

Zorgen bij KBO Brabant: ’Vaccinatiegraad onder ouderen is te laag en deel wil prik niet’

DEN BOSCH - Er zijn ouderen die een corona-prik kunnen halen, maar het niet doen, zoals een derde van de thuiswonende 90plussers. En er zijn er die graag een vaccinatie willen, maar die er zelfs mét oproep alsnog op moeten wachten omdat de GGD lastig bereikbaar is voor een afspraak of laat weten ‘al tot en met juni vol te zitten’.