Volledig scherm
PREMIUM
Ineke Strijp: ,,Schrap die administratieve ballast.'' © Tonny Presser © 2017

Zorgbestuurder Ineke Strijp: 'De overheid is haar morele kompas kwijt'

10 jaar na de kredietcrisisDe economische crisis van 2008 liet ook in West-Brabant zijn sporen na. Van persoonlijke drama's tot bestuurlijke ingrepen die elke burger raakten. De weg omhoog is ingeslagen, maar voor hoe lang?

Kom bij Ineke Strijp niet aan met de boodschap dat de crisis voorbij is. Dat mag onze altijd vrolijke minister-president dan wel van de daken schreeuwen en voor sommige groepen klopt het wellicht ook, maar in de zorg is er geen enkele reden tot optimisme. Sterker, Nederland gaat schandalig om met de zwaksten in de samenleving, vindt ze.

poll

De economische crisis van 2008 heeft mij hard geraakt

  • Eens (66%)
  • Oneens (34%)
2719 stemmen

Absurde bureaucratie

,,Onze overheid is de afgelopen jaren het moreel kompas kwijtgeraakt. Ik vraag me af waar partijen die zeggen sociaal te zijn, mee bezig zijn." 

  1. Rustige avondspits voorspeld in Brabant: hoe kan het dan toch zó misgaan? 'Ons wegennet kan het niet meer aan’

    Rustige avondspits voorspeld in Brabant: hoe kan het dan toch zó misgaan? 'Ons wegennet kan het niet meer aan’

    EINDHOVEN/BREDA - Hoe kan het dat er zo'n enorme verkeerschaos ontstaat door de sneeuwval, terwijl strooiwagens sinds maandagavond al preventief zout strooien op de Brabantse wegen? Rijkswaterstaat voorspelde maandagavond een rustige avondspits, terwijl de Brabantse verkeersdeskundige Ruud Hornman niet verbaasd is over de extreme drukte: ,,Met de huidige capaciteit op de wegen zakt ons wegennet al snel als een plumpudding in elkaar.”