Volledig scherm
PREMIUM
Het opleidingsproject SwitchZ speelt in op de wetenschap dat er steeds minder jongeren van de zorgopleidingen komen. © Frans Paalman

Zorg in West-Brabant gooit personeelsbeleid over andere boeg

BREDA - Vier grote Brabantse zorginstellingen lanceren een nieuwe manier om de groeiende vraag naar personeel op te vangen. Mensen die willen overstappen naar de zorg hoeven niet eerst een complete opleiding achter de rug hebben, maar kunnen meteen aan de slag.

Al werkende worden ze dan geschoold, zodat de nieuwe zorgwerkers binnen 1,5 tot 2 jaar alsnog een mbo- of hbo-diploma op zak hebben. Als het zo ver is krijgen de deelnemers een vaste baan aangeboden bij een van de instellingen die op dit idee zijn gekomen: Thebe, Prisma, De Riethorst Stromenland en De Wever.

Het project dat de naam SwitchZ heeft gekregen speelt in op de wetenschap dat er steeds minder jongeren van de reguliere zorgopleidingen komen. Tegelijkertijd leidt de vergrijzing tot een steeds groter wordende vraag naar zorgwerkers.

Quote

Wat ze al weten en kunnen mogen ze overslaan.

Clasine Schraa, zorgmanager Thebe

Volgens zorgmanager Clasine Schraa van Thebe krijgen de nieuwe studenten een ‘opleiding geheel op maat’. ,,Ze kunnen starten wanneer het hen uitkomt en bepalen zelf het leerprogramma. Wat ze al weten en kunnen mogen ze overslaan. Daardoor zijn ze sneller gekwalificeerd en kunnen ze binnen anderhalf jaar hun mbo-diploma halen’’, aldus Schraa.

BN DeStem gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement