Volledig scherm
© Thinkstock

Zondag veel meldingen van stormschade door code geel, maandag ook nog zware windstoten

Zondag is code geel afgegeven, bijna het hele land heeft last van zware windstoten. Op veel plaatsen komen er zware windstoten van 75 tot 90 kilometer per uur voor. Meldingen van stormschade komen binnen bij de hulpdiensten. De zware windstoten verdwijnen aan het einde van de middag. Weerplaza waarschuwt ook voor zware windstoten op maandag. 

Door de harde wind is er zondag rond 13.15 uur een aanhanger losgegaan op de A58. Deze is in de buitenberm terechtgekomen.

Op het traject Lage Zwaluwe - Roosendaal is zondagmiddag een boom op het spoor gevallen. Daardoor rijden er tijdelijk geen sprinters. 

Op de A29 is zondagochtend een caravan omgewaaid bij Willemstad.

 Ook de verbindingsweg vanuit Gorinchem (A27) richting Arnhem (A12) was dicht door een omgewaaide boom.

  1. Ouders druk door corona? Nee, dan de juf. ‘Vrij? Ik weet niet eens meer wat dat ís!’
    PREMIUM

    Ouders druk door corona? Nee, dan de juf. ‘Vrij? Ik weet niet eens meer wat dat ís!’

    VLIJMEN - Ja, ze overstelpen ouders met huiswerklijstjes en instructiefilmpjes. Maar als u denkt dat leraren nu zélf vooral zitten te relaxen in het lentezonnetje, heeft u het dus mooi mis. Op basisschool De Vijfhoeven in Vlijmen zijn ze drukker dan ooit door al die nieuwe digitale skills, spammende uitgevers, de noodopvang en zorgen om leerlingen. En als de juf dan ‘s avonds laat nog een mailtje krijgt met een vraag over een opdracht, dan denkt ze ‘geweldig!’ ,,Ze storen me nóóit!”