ZLM Tour, finish in Tilburg
Volledig scherm
ZLM Tour, finish in Tilburg © Pix4Profs / Jules van Iperen

ZLM Tour verplaatst naar 2021

Weer een sportevenement waar een streep door gaat: de ZLM Tour wordt geschrapt en uitgesteld naar 2021. De wedstrijd zou van 27 tot en met 21 mei verreden worden. 

De organisatie maakte op woensdag 25 maar bekend dat de 33ste editie van 2020 naar 2021 verplaatst wordt in verband met de aangescherpte maatregelen vanuit de overheid in verband met het coronacrisis. Grote evenementen, waarvoor een vergunning nodig is, zijn verboden tot 1 juni. Daar valt de ZLM Tour, een meerdaagse wielerwedstrijd in het zuiden van het land, dus ook onder.

,,Erg jammer dat we ondanks al het harde werken van zowel vrijwilligers, werknemers, partners, leveranciers en etappeplaatsen deze editie niet kunnen doorzetten. Op dit moment zijn er echter belangrijkere zaken en samen met alle betrokken stakeholders gaan we zorgen voor continuïteit van deze Nederlandse meerdaagse koers”, luidt de reactie van Martin de Kok, algemeen manager van organisator Libéma Profcycling. 

De ZLM Tour wil volgend seizoen terug naar de oorspronkelijke datum, vlak voor het NK en mikt op 16-20 juni. Vorig jaar was de proloog in Yerseke, was de tweede etappe ook op Zeeuwse grond en ging de ronde daarna via Etten-Leur - Buchten, Buchten - Landgraaf en Eindhoven - Tilburg door de rest van de zuidelijke provincies. Winnaar in 2019 was Mike Teunissen.

  1. Syrische arts Feisal ziet mensen sterven aan corona, maar mag niet helpen: 'Ik kan niet aanzien hoe mensen lijden’
    PREMIUM

    Syrische arts Feisal ziet mensen sterven aan corona, maar mag niet helpen: 'Ik kan niet aanzien hoe mensen lijden’

    HEESCH - ,,Het is pijnlijk om dagelijks in het nieuws te zien hoeveel mensen sterven door corona, terwijl ik mijn stethoscoop niet mag gebruiken om hun pijn te verlichten.” Feisal Abou (59) werkte meer dan twintig jaar als arts in Syrië en wil dolgraag iets terugdoen voor het land dat hem in Heesch een veilige haven bood. Na weken van strijden ziet hij nu een lichtpuntje om als buitenlandse arts aan de slag te mogen in de coronacrisis.