Volledig scherm
PREMIUM
Jim van Kooten zit links in de ambulance, terwijl toegesnelde collega's toekijken. © Bert Jansen

‘Zijn dochtertje zat ernaast en begon hysterisch te gillen’: verkeersregelaar Jim (35) aangereden en geslagen

VALKENSWAARD - ,,Kut.‘’ Een ander woord heeft Jim van Kooten niet als hij onderweg is naar het ziekenhuis. Hij moet een foto laten maken van zijn voet, nadat hij even daarvoor is aangereden en mishandeld door een automobilist. En dat alleen maar omdat hij zijn beroep uitoefende. 

De verkeersregelaar - ,,een professional, ik doe dit 36 uur in de week‘’ - wilde een automobilist tegenhouden op de rotonde bij de Dorpsstraat richting de N69 bij Valkenswaard. Er werd daar zondagmiddag aan de weg gewerkt, en dus was het écht geen optie om door te rijden, beschrijft de 35-jarige Heerlenaar als hij weer uit het ziekenhuis komt. Zijn voet blijkt zwaar gekneusd. ,,Deze man wilde per se doorrijden.‘’ 

  1. Pinguïns bij kanaal in Helmond? Zwarte weduwe in Eindhoven? ‘Stadsmensen herkennen dieren niet meer’

    Pinguïns bij kanaal in Helmond? Zwarte weduwe in Eindhoven? ‘Stadsmen­sen herkennen dieren niet meer’

    EINDHOVEN - Zouden er echt pinguïns zitten bij het kanaal in Helmond, zoals iemand laatst doorgaf? Op de meldkamer van de Dierenambulance in Zuidoost-Brabant weten ze inmiddels wel beter. Ze krijgen hier meldingen van de gekste dieren in nood. ,,Het lijkt of vooral mensen uit de stad dieren niet meer herkennen‘’, zegt Pascale Attema van de meldkamer in Eindhoven. Samen met haar collega's zette ze de meest opvallende meldingen op een rij.