Ludwien de Brabander is diëtist geriatrie en ouderen bij zorgorganisatie Laverhof. ,,Bij ondervoeding neemt de weerstand af, zeventigplussers verliezen spieren en spierkracht, dat kan leiden tot een slechtere gezondheid.”
Volledig scherm
PREMIUM
Ludwien de Brabander is diëtist geriatrie en ouderen bij zorgorganisatie Laverhof. ,,Bij ondervoeding neemt de weerstand af, zeventigplussers verliezen spieren en spierkracht, dat kan leiden tot een slechtere gezondheid.” © Marc Bolsius

Zeventigplus en ondervoed door slecht eten: ‘Kijk eens bij moeder in de vuilnisbak of ze haar voedsel weggooit’

Twintig procent van de zeventigplussers is ondervoed. Bij kwetsbare ouderen die afhankelijk zijn van thuiszorg is dat zelfs veertig procent. Dat was al een probleem, want de gezondheid kan er ernstig onder lijden en daarmee ook de levensvreugde. En nu komt corona het nóg erger maken. 

 1. Brabantse wegen voorlopig nog zonder LED-lampen door ophef over aanbesteding
  PREMIUM

  Brabantse wegen voorlopig nog zonder LED-lam­pen door ophef over aanbeste­ding

  DEN BOSCH - Nadat een ingehuurde adviseur onder vuur kwam liggen wegens vermoedens over belangenverstrengeling, heeft de provincie Noord-Brabant de aanschaf van 6500 energiezuinige straatlampen op de valreep afgeblazen. De provincie twijfelt niet aan de integriteit van de zelfstandig adviseur maar bij een nieuwe aanbesteding zal hij niet langer direct betrokken zijn. Wanneer de nieuwe wegverlichting er komt, is nog niet bekend.
 1. Rolschaatsmeiden starten kledinglijn om geld op te halen: 'Willen in Italië gaan trainen'
  Play

  Rolschaats­mei­den starten kleding­lijn om geld op te halen: 'Willen in Italië gaan trainen'

 2. Na 30 jaar in Nederland moet Bart uit België staatsexamen doen
  Play

  Na 30 jaar in Nederland moet Bart uit België staatsexa­men doen