Volledig scherm
© Erna Lammers

Zeer drukke spits: Ergste files zijn voorbij

ETTEN-LEUR - Het was een drukke maandagochtendspits. In heel Nederland stond er rond 8.00 uur volgens de VID 390 kilometer file. In het zuiden was het raak op de A16 en de A58. Op de A29 richting Rotterdam stond vanwege een ongelukeen fikse file vanop het drukste moment 24 kilometer. Rond 8.30 gingen hier de rijstroken weer open en slonk de file. Rond 8.48 leverde het nog altijd een vertraging van anderhalf uur op.

Op de A16liep het verkeer vast tussen Breda en Dordrecht. De extra lange file werd veroorzaakt door een kapotte vrachtauto. Het zorgde voor zes kilometer file. De rechterrijstrook werd tijdelijk afgesloten.

Ook op de lokale wegen, zoals in Zevenbergschen Hoek, waser sprake van veel hinder van verkeer dat de files op de snelwegen probeerdete vermijden.

Op de A58 stropte het tussen Breda en Tilburg. Vanwege een ongeluk stond er 10 kilometer file. Inmiddels is de weg weer vrij.

Het verkeer liep eveneens vast op de A59 tussen Made en knooppunt Zonzeel. Hier stond enige tijd een file van5 kilometer.

Ook op de A17 voor knooppunt Klaverpolder moesten automobilisten rekening houden met een vertraging.

Op de A27 voor de Merwedebrug stropte het verkeer enige tijd.