Volledig scherm
Station Brussel Centraal. © Theo Giele

Zaterdag hinder door treinstaking België

Vanwege een staking zal morgen in België de helft van de treinen uitvallen, verwacht de nationale spoorwegmaatschappij NMBS.

De NS verwacht dat de treinen tussen Breda en Antwerpen geen hinder ondervinden van de staking, die tussen Roosendaal en Antwerpen wel. Toeristentreinen zullen in België niet rijden en in Knokke stoppen geen treinen. 

De NMBS garandeert de bezoekers aan Pukkelpop in Hasselt dat op de lijnen Antwerpen-Hasselt en Brugge-Gent-Brussel-Hasselt 70 procent van de dienstregeling wordt uitgevoerd. 

  1. Podcast | Deel 5 van ‘Operatie Market Garden door de ogen van een Eindhovenaar’: Het Eindhovensch Dagblad verschijnt weer!

    Podcast | Deel 5 van ‘Operatie Market Garden door de ogen van een Eindho­venaar’: Het Eindho­vensch Dagblad verschijnt weer!

    EINDHOVEN - De eerste krant! Het Eindhovensch Dagblad - door de Duitsers verboden in 1941 - is voor het eerst weer verschenen op 22 september. ‘Er stond nog niet veel in, maar het deed je toch goed!’ Op 23 september begint het te regenen. Een strop voor de Engelsen, die goed vliegweer nodig hebben om door te kunnen stoten naar Arnhem. Beluister hier deel 5 van onze podcast.