Volledig scherm
© Thinkstock

Winterse week in aantocht, kans op gladde wegen

ETTEN-LEUR - Het gaat volgende week vrijwel elke nacht vriezen. Als er neerslag valt, kan dat (natte) sneeuw zijn. Volgens Weerplaza kunnen we ons opmaken voor de eerste winterse week van het seizoen.

“Een extra lading koude lucht is onderweg en bereikt ons na het weekend. De temperatuur levert dan opnieuw enkele graden in. Ik verwacht halverwege volgende week een middagtemperatuur van slechts 5 graden. In de nachten gaat het vrijwel overal licht vriezen, 0 tot -5 graden, en aan de grond daalt het kwik tot onder de -5 graden.”, aldus Michiel Severin, meteoroloog van Weerplaza.

Vanaf maandag wordt het mogelijk glad op de wegen. De kans dat er natte sneeuw of sneeuw valt in de loop van volgende week is 10 tot 15 procent. "Veel waarschijnlijker is dat we vanaf dinsdag een aantal dagen met vrijwel droog weer hebben. In de nacht en vroege ochtend is er kans op mist en gladheid. Daar waar de mist oplost, wordt het 's middags rond 6 graden. Mocht het ergens langdurig grijs blijven dan komt de temperatuur amper boven het vriespunt uit."

Vorig jaar begon november zeer zacht. Toen was het op 7 november op sommige plekken 19 graden.

Het laatste nieuws op je mobiel of tablet bekijken? Nieuws via WhatsApp ontvangen of ons volgen op Facebook? Download de apps van BN DeStem of meld je aan voor andere digitale services.