Marianne Vos met een door Tom Janssen gemaakte tekening van Marianne Vos.
Volledig scherm
PREMIUM
Marianne Vos met een door Tom Janssen gemaakte tekening van Marianne Vos. © Olaf Smit

Winnaar standbeeldenverkiezing: Marianne Vos mag in brons worden gegoten!

VideoMarianne Vos in brons gegoten, dat zouden de Brabanders graag zien. De wielrenster eindigde in een verkiezing van BN DeStem, Brabants Dagblad en Eindhovens Dagblad bovenaan. Maar: komt het beeld er ook? 

Marianne Vos ontvangt ons in een stal van een boerderij die geen koeien of varkens meer herbergt, maar wel honderden van de prijzen die zij in haar carrière tot nu toe bij elkaar heeft gefietst. Vader Henk is bezig om de ruim achthonderd bekers, schildjes, borden en andere memorabilia een plekje te geven in de door een kennis ter beschikking gestelde ruimte. ,,Het is niet de bedoeling dat het een museum wordt”, aldus pa, ,,maar we vinden het ook zonde om alles in dozen te laten zitten. Ook al zijn die dingen nauwelijks iets waard als je ze zou willen verkopen, maar ze hebben voor Marianne en voor ons zeker wel veel waarde.”

  1. Vastzitten op een paradijselijk eiland zónder corona, het kan: Roeland woont in een dagdroom
    PREMIUM

    Vastzitten op een paradijse­lijk eiland zónder corona, het kan: Roeland woont in een dagdroom

    ROSMALEN/PALAU - Zijn er nog coronavrije plekken in de wereld om over te dagdromen? Stel je een exotisch eilandje voor waar het altijd 30 graden is, de stranden wit zijn en de zee zo helder is dat de schaduw van de boot op de bodem zichtbaar is. En misschien wel het belangrijkste van allemaal: corona bestaat er niet. Roeland Bruysters (54) uit Rosmalen woont in zo'n paradijs midden in de Stille Oceaan, maar kan er ook niet weg.