Volledig scherm
Foto ter illustratie. © Thinkstock

Wind komend weekend niet zo krachtig als bij storm Ciara, wel opvallend zacht: 15 tot 16 graden

De verwachting is dat komend weekend minder heftig gaat verlopen dan afgelopen weekend wat betreft de wind in Noord-Brabant. Het wordt zondag nat en vooral warm voor de tijd van het jaar: 16 tot 17 graden. Dat zegt metereoloog Wilfred Janssen van Weerplaza.

Afgelopen weekend zorgde storm Ciara op verschillende plekken in Brabant voor schade. Nu is een nieuwe storm onderweg: Dennis. Maar volgens Janssen zal het in deze provincie eerder een onstuimige dag worden zoals die er wel vaker zijn. 

Onweer tijdens buien

In het binnenland is zondag de wind enige tijd vrij krachtig tot krachtig. Het gaat daarbij om windsnelheden tussen de 75 en 90 kilometer per uur, aldus Janssen. In het westen van Brabant zal er iets meer wind zijn.Vooral tijdens buien kan de wind krachtiger zijn en kan het gaan onweren. 

Op zaterdag zal er volgens de voorspellingen minder wind zijn dan zondag. ‘S Middags staat dan de eerste carnavalsoptocht van de provincie gepland in Wouwse Plantage: Mastepinnelaand. Die lijkt vooralsnog gewoon door te gaan, aldus de organisatie. Donderdagavond is er nog een vergadering. ,,Mocht daar een andere conclusie getrokken worden, dan verwittigen wij de deelnemers, maar wij denken niet dat dit uiteindelijk nodig is”, aldus de organisatie.

Plaatsen van wandel- en fietsbrug

Zaterdagmiddag staat ook het plaatsen van een wandel- en fietsbrug over het Wilhelminakanaal in Oirschot gepland. Ook dat gaat in principe door maar de weersvoorspellingen worden goed in de gaten gehouden. Mocht de wind te krachtig zijn dan wordt het werk mogelijk uitgesteld. De brug gaat