Jos Maas is een van de grootste particuliere grondeigenaren in Brabant en heeft in Gemert en omgeving 128 hectare bos. Hier staat hij bij een poel waar de zwijnen zijn zichtbaar hebben lopen wroeten in de modder.
Volledig scherm
PREMIUM
Jos Maas is een van de grootste particuliere grondeigenaren in Brabant en heeft in Gemert en omgeving 128 hectare bos. Hier staat hij bij een poel waar de zwijnen zijn zichtbaar hebben lopen wroeten in de modder. © Kees Martens/DCI Media

Wim en Jos helpen Brabant aan meer natuur. Wie nog meer? Want natuurorganisaties zoeken hierbij hulp

Wie legt dat nieuwe bos mee aan? Dat vragen natuurorganisaties aan boeren en particuliere grondeigenaren. Ze zien de natuur sterven, maar krijgen hun plannen maar moeilijk rond.

  1. Rechter spreekt vrouw (48) vrij van mishandelen man met verstandelijke beperking in Sint Anthonis

    Rechter spreekt vrouw (48) vrij van mishande­len man met verstande­lij­ke beperking in Sint Anthonis

    DEN BOSCH/SINT ANTHONIS Een inwoner van Sint Anthonis met een verstandelijke beperking vertelde in de zomer van 2020 tegen politieagenten dat een 48-jarige vrouw uit Den Bosch hem had geslagen in zijn woning. De begeleidster van de man vertelde daar direct bij dat de man ‘een rijkelijke fantasie had’. Politierechter B. Zijlstra sprak de Bossche vrouw donderdagmiddag vrij van mishandeling.