Volledig scherm
Grafsteen. © Cynthia Hoezen

Wie herkent dit stuk grafsteen dat een Tilburgse midden op straat vond?

BERKEL-ENSCHOT - Je zult het maar vinden: een stukje van een grafsteen. Het overkwam Cynthia Hoezen uit Tilburg dinsdag, toen ze op de Molenstraat in Berkel-Enschot reed.

Midden op de weg vond ze een stuk grafsteen. Twee puntgave randen en twee afgebroken randen. Slechts een paar letters waren er nog te lezen: 'ERS', 'ST' en het jaartal van overlijden: 1987. 

Een steen van dertig jaar oud dus. ,,Iemand die het herkent?", was Cynthia's vraag op Facebook.

Dennis van Vlaardingen ging op internet voor haar op zoek en stuitte al snel op het antwoord, op de website van de Rooms-Katholieke begraafplaats in Berkel-Enschot. Het stuk steen blijkt afkomstig te zijn van een graf dat vorig jaar geruimd is. Hoe het op de doorgaande weg is beland, is niet duidelijk. Mogelijk is het van een vrachtwagen die puin vervoerde gevallen.

  1. Justitie luisterde en keek maanden mee in ‘het kantoor’ van Martien R. en zijn organisatie
    PREMIUM
    Live

    Justitie luisterde en keek maanden mee in ‘het kantoor’ van Martien R. en zijn organisa­tie

    DEN BOSCH/OSS - Politie en justitie hebben maandenlang stiekem in de keuken kunnen kijken van Martien R. en zijn handlangers. Dat bleek maandag tijdens de rechtszaak in Den Bosch. Niet alleen zijn gesprekken in ‘het kantoor’ aan de Hoogheuvelstraat in Oss langdurig afgeluisterd, ook zijn er beeldopnamen gemaakt van alle handelingen die in de schuur achter een woonwagen werden verricht.