De voorzitters van de drie Brabantse Veiligheidsregio's tijdens een persconferentie in het prille begin van de coronacrisis. Van links naar rechts de burgemeesters Jorritsma (Eindhoven), Weterings (Tilburg) en Mikkers (Den Bosch).
Volledig scherm
PREMIUM
De voorzitters van de drie Brabantse Veiligheidsregio's tijdens een persconferentie in het prille begin van de coronacrisis. Van links naar rechts de burgemeesters Jorritsma (Eindhoven), Weterings (Tilburg) en Mikkers (Den Bosch). © Marc Bolsius

Wie controleert de macht in tijden van corona, zoals bij het beleid rondom Brabantse slachthuizen?

AnalyseSlachthuizen worden gesloten, evenementen worden afgelast: er wordt van alles gedaan om het coronavirus binnen de perken te houden. Bij dergelijke ingrijpende besluiten hebben de 25 veiligheidsregio's in Nederland een voorname rol. Maar wie controleert hun besluiten? Hoe leggen zij verantwoording af?

  1. Nieuwsoverzicht | Horeca eerder dicht in groot deel Brabant - Ingegraven drugslab gevonden
    PREMIUM

    Nieuwsover­zicht | Horeca eerder dicht in groot deel Brabant - Ingegraven drugslab gevonden

    De Veiligheidsregio’s Brabant-Noord en Brabant-Zuidoost horen bij de acht regio’s die op korte termijn risiconiveau 2 (‘zorgelijk’) krijgen. Dat betekent dat in de regio’s Den Bosch, Eindhoven, Oss en Helmond binnenkort om middernacht de deuren moeten sluiten. Onder meer in Bergen op Zoom, Breda en Tilburg (veiligheidsregio Midden- en West-Brabant) is dat voorlopig nog niet het geval. Dat en meer in het Brabants nieuwsoverzicht van woensdag.