Volledig scherm
Ramen en deuren dicht, De Fam staat in brand, was het bericht. Vanaf het appartementen-complex Den Hertogh kon ik zien dat het oude gedeelte van De Faam gelukkig gespaard zal blijven. © Masrcel G. Rensen

West-Brabantse week: Ward steelt de show en Tijn de harten

ETTEN-LEUR - BN DeStem blikt terug op de week en zet een aantal belangrijke verhalen op een rijtje. Wat gebeurde er allemaal deze week?

Glazen Huis
Het was de week van Serious Request in Breda. Zondagavond om 20.00 uur werd het glazen huis met de dj's Domien Verschuuren en Frank van der Lende gesloten. Zaterdagavond werd Serious Request afgesloten op het Chasséveld. De opbrengst dit jaar was ruim 8,7 miljoen euro. Alles nog eens teruglezen hierover kan op de speciale themapagina Serious Request.

Ward en Tijn
Het was bij het Glazen Huis de week van Ward van Zanten, die met zijn 'Breda, Breda' de halve stad mee kreeg. Maar het was vooral de week van Tijn. De doodzieke jongen (6) uit Hapert kreeg heel Nederland mee met zijn nagellakactie. En haalde daarmee ruim 2,5 miljoen euro op.

Grote brand in Breda
Het oude Faam-gebouw aan de Liniestraat in Breda ging donderdag in vlammen op. Tijdens de brand moesten ramen en deuren gesloten bedrijven en werden diverse scholen zelfs ontruimd vanwege de rookontwikkeling boven de stad.

Beelden mishandeling online
Dinsdag zette de politie beelden online van de mishandeling van twee agenten eerder in de maand. Hiervoor werden een 28-jarige man uit Moerdijk en een 25-jarige man uit Zevenbergen eerder al veroordeeld. De man uit Moerdijk werd vanwege deze mishandeling later in de week nog ontslagen bij de vrijwillige brandweer.

Dijkhuizen ontslagen
Niet meer verwacht, meer net voor Kerstdagen stelde NAC trainer Marinus Dijkhuizen op non-actief. De trainer vond de manier waarop hij aan de kant werd gezet 'mensonterend en respectloos'.