Volledig scherm
Foto ter illustratie. © ANP

Welkoop stopt met verkoop konijnen en knaagdieren: ‘We bieden de dieren niet de beste plek’

Dierenwinkelketen Welkoop stopt in alle filialen met de verkoop van konijnen en knaagdieren. Alle filialen krijgen hier een interactieve ruimte met dieren voor terug.

De verkoop van dieren in kleine verblijven past volgens Bert Bargboer, algemeen directeur van Welkoop, niet meer bij het bedrijf. ,,We hebben dierenwelzijn hoog in het vaandel staan. We geven onze klanten advies op het gebied van dier en welzijn en een ruim verblijf voor de dieren hoort hier ook bij. We hebben ons altijd gehouden aan de wettelijke regels wat betreft de hokken, maar vinden toch dat we knaagdieren en konijnen hiermee niet de beste plek bieden.” 

Iedere winkel van Welkoop krijgt een nieuw dierenverblijf waar dieren de ruimte hebben en waar kinderen de dieren kunnen aaien. Nationaal zijn er 149 filialen. In Brabant heeft de dierenwinkelketen vestigingen in Udenhout, Middelbeers, Hulsel, Heeze, Someren, Deurne, Grave, Wanroij, Oploo en Lith. Ook in Zaltbommel en Tholen zitten vestigingen.

 1. ‘Vergoeding na geweld jeugdzorg is niet nodig’
  Geef uw mening

  ‘Vergoeding na geweld jeugdzorg is niet nodig’

  Het onderzoek naar geweld dat kinderen in de jeugdzorg de afgelopen decennia hebben ondergaan, deed flink wat stof opwaaien. Veel slachtoffers zijn blij met de erkenning en een deel van hen hoopt nu op een schadevergoeding vanuit het Rijk. Zij vinden alleen excuses voor het leed dat hen is aangedaan niet voldoende. Maar helpt geld die vreselijke herinneringen uit te wissen? Is het nodig overheidsgeld te reserveren om dit leed te verzachten?
 2. Gemeente mag plaag processierups in Eindhovense buurt pas bestrijden als het al te laat is, bewoners de dupe
  PREMIUM

  Gemeente mag plaag processie­rups in Eindhoven­se buurt pas bestrijden als het al te laat is, bewoners de dupe

  EINDHOVEN - Door een wet mocht de gemeente Eindhoven pas beginnen met bestrijden van de processierups toen de plaag al ondraaglijk was aan de Tilburgseweg-Oost. Nu zitten buurtbewoners onder de rode jeukende bulten, sommige mensen zijn zelfs al weken uit hun woning gevlucht. Daar komt nog eens bij dat de brandende haartjes, die in huizen naar binnen zijn gewaaid, voor rekening van de bewoners zelf zijn. ,,Er zitten hier nu meer processierupsen dan ooit”, zegt een woordvoerder van de gemeente.