Lopen we binnenkort allemaal met een mondkapje?
Volledig scherm
Lopen we binnenkort allemaal met een mondkapje? © Sem Wijnhoven/DCI Media

Wel of geen verplichte mondkapjes? Verdeeldheid alom!

PollHet aantal coronabesmettingen blijft stijgen in ons land, sneller dan bij onze buren Duitsland en België. Daar geldt een mondkapjesplicht. Moet dat hier ook ingevoerd worden? Dat de maatregelen strenger moeten worden is voor het kabinet duidelijk.  

 1. We keken mee met een haartransplantatie, die steeds populairder wordt bij mannen: 'Het taboe is eraf’
  Play

  We keken mee met een haartrans­plan­ta­tie, die steeds populair­der wordt bij mannen: 'Het taboe is eraf’

  Steeds meer mannen kiezen voor een haartransplantatie. In Nederland worden er zo'n vijfduizend haartransplantaties per jaar gedaan, twee jaar geleden was dit nog 64% minder. Volgens Bob Jilesen, eigenaar Haarkliniek De Kroon, komt dit vooral omdat het taboe doorbroken wordt. ,,Iedereen kent de voorbeelden van bijvoorbeeld Frank en Ronald de Boer en Najib Amhali. Die hebben dit ook gedaan’’.
 2. Nieuwsoverzicht | Griepprik eerder op door corona - Protest tegen Zwarte én Grijze Piet
  PREMIUM

  Nieuwsover­zicht | Griepprik eerder op door corona - Protest tegen Zwarte én Grijze Piet

  Zwarte Piet is in Eindhoven in de ban gedaan, maar de alternatieve Grijze Giet valt ook niet in de smaak bij anti-racismegroepen. Ze noemen het een ‘pseudo-blackface’ en gaan daarom alsnog demonstreren tijdens de intocht in Eindhoven - hoe die er tijdens corona ook uit mag zien. Verder was er vandaag nieuws over de griepprik. Er zijn grote tekorten dit jaar. En er is goed nieuws voor een hondje dat verdween in een dassenburcht. De baasjes waren dit weekend bang dat de dassen de Jack Russel zouden doodbijten, maar het bleek vandaag toch goed afgelopen.