Foto ter illustratie.
Volledig scherm
Foto ter illustratie. © Getty Images/iStockphoto

Weer vier mensen met corona overleden in Amphia Breda, ziekenhuis telt 95 patiënten

BREDA - In het Amphia ziekenhuis in Breda zijn donderdag vier patiënten overleden aan de gevolgen van het coronavirus. Dat meldt het ziekenhuis in een dagelijkse update op haar website.

In totaal zijn er 22 personen in het Amphia aan de gevolgen van het virus overleden. In totaal worden er in het ziekenhuis 95 patiënten verzorgd die besmet zijn met het coronavirus, dat waren er een dag eerder nog 83. Zeventien daarvan liggen op de intensive care. In totaal zijn er 56 patiënten met het virus ontslagen uit het ziekenhuis. Zes daarvan zijn woensdag ontslagen.

Coronapatiënten worden op speciaal ingerichte afdelingen in isolatie verzorgd. Patiënten die intensieve zorg nodig hebben worden op de intensive care verzorgd. De intensive care van Amphia heeft een totale capaciteit van 30 bedden.

Overplaatsen wordt steeds moeilijker

Het overplaatsen van coronapatiënten vanuit Brabant naar andere ziekenhuizen in het land wordt intussen steeds moeilijker. Ook die ziekenhuizen raken vol. Vrijdag werden er nog zestig patiënten uit Brabant verhuisd.