Door de overstromingen in Limburg is er veel afval in de Maas terecht gekomen.
Volledig scherm
PREMIUM
Door de overstromingen in Limburg is er veel afval in de Maas terecht gekomen. © Rijkswaterstaat

Waterschap: na vloedgolf Maas is het tijd om op te ruimen

LAND VAN CUIJK - De Maasgolf mag het Land van Cuijk achter zich hebben gelaten, dat wil niet zeggen dat waterschap Aa en Maas achterover kan leunen. De komende tijd zal het waterschap druk zijn met herstel- en schoonmaakactiviteiten. 

 1. De Maas ligt vol met rommel, maar zelf opruimen wordt afgeraden: dit is waarom
  PREMIUM

  De Maas ligt vol met rommel, maar zelf opruimen wordt afgeraden: dit is waarom

  DEN BOSCH - Dat het hoge water in de Maas veel problemen met zich mee heeft gebracht, is in de afgelopen dagen wel gebleken. Doorgebroken dijken, overstromingen, ondergelopen voetbalvelden. Het aantal incidenten is eindeloos. En hoewel het grootste gevaar inmiddels is geweken, is er volgens waterschap Aa en Maas nog altijd reden voor voorzichtigheid. Want: de Maas ligt vol met rommel, die je volgens het waterschap vooral niet zelf op moet ruimen.
 2. Nieuwsoverzicht | Zorgpersoneel krijgt meer loon - Gemeenten schieten horeca en clubs te hulp bij coronacheck
  PREMIUM

  Nieuwsover­zicht | Zorgperso­neel krijgt meer loon - Gemeenten schieten horeca en clubs te hulp bij corona­check

  Goed nieuws voor mensen die in de zorg werken. Het demissionaire kabinet is om en trekt alsnog 675 miljoen euro uit voor extra salaris. Gemeenten in West-Brabant gaan horeca en clubs financieel ondersteunen bij de verplichte coronapas. In Eindhoven komen de komende jaren ongeveer 2200 nieuwe woningen bij. En voorzichtig aan mogen we weer aan een carnavalsfeest gaan. Dit en meer in het nieuwsoverzicht van donderdag.