Volledig scherm
Lezersfoto P.Hoeve

Wat te doen met de herfstvakantie? 10 tips

BREDA - De herfstvakantie komt eraan en het belooft ook nog eens mooi weer te worden. Goed nieuws voor de thuisblijvers dus, want die hoeven niet ver te zoeken voor een leuk dagje uit. Wij geven alvast tien tips.

BredaPhoto

Tot eind oktober staat het centrum van Breda in het teken van BredaPhoto. Op diverse locaties zijn er meer dan 25 exposities te zien van topfotografen. De meeste locaties zijn gratis toegankelijk, maar met een passe-partout van 16 euro kan je ook gebruik maken van de festivallocaties, exposities, activiteiten en de boottocht tussen Belcrum en hartje centrum.

Natuurspeeltuin De Kleine Biesbosch

Wat is er fijner dan buiten zijn als het zonnetje schijnt? Heerlijk buiten spelen met onder andere een roeivijver met bootjes, kreekjes, een enorme wilgentunnel, houtvlotten bouwen en nog veel meer. Dat kan allemaal in De Kleine Biesbosch. Daarna gooi je je picknickkleed uit en geniet je van je eigen lunch op het gras.

Skidôme Rucphen

Mocht het buiten toch nog gaan regenen dan kan je altijd nog binnen de sneeuw opzoeken. Bij Skidôme Rucphen kan je niet alleen skieën en snowboarden, maar ook icekarten en glowgolfen.

Eekhoorn experience bij Exotisch Tuincentrum de Evenaar

Tussen avontuurlijke paden met gazebo’s, enorme bamboeplanten, bamboetuinmeubelen, Boeddhabeelden en Pagodes van lavasteen vind je bij exotisch tuincentrum de Evenaar in Etten-Leur ook kooien met verschillende eekhoornsoorten. Tijdens je wandeling kan je ze bezichtigen en voeren.

Najaarskermis Breda

Of die horrorclowns nou broodje aap verhalen zijn of niet, op de Najaarskermis van Breda schijnen ze gewoon rond te lopen. Ergens in de buurt van het Spookhuis waarschijnlijk. Maar wees niet bang, er zijn ook nog tal van andere attracties op het Chasséveld.

Biesbosch Museumeiland

Als je niet bang bent voor een nat pak kan je naar het Museumeiland voor een echte 'Biesbosch beleving'. Met een cyclus van 45 minuten, verandert daar de waterstand van 'extreem laag' tot 'extreem hoog' en weer terug naar 'extreem laag'. Zo kan je spelenderwijs kennis maken met eb en vloed.

Nationaal Voetbalmuseum Roosendaal

De jonge voetbalsterren van nu kunnen hun hart ophalen bij het Nationaal Voetbalmuseum in Roosendaal. Een museum vol trofeeën, oude schoenen, historische ballen en uiteraard veel foto's van Nationale Elftallen. Daarnaast kan je ook nog uitleven in de Skillzone waar je kan laten zien wat je kunt. Van balletje hoog houden tot je schotkracht meten.

Herfstvakantie boerderij Wolfslaar

In de herfstvakantie kan je bij Wolfslaar met een sterrenkijker naar de nachtelijke hemel kijken tijdens de ‘Nacht van de Nacht’ met de Sterren vereniging, op een spannende ‘reeëntocht’ (dan moet je wel heel stil kunnen zijn) of je kunt meedoen met een workshop speciaal voor volwassenen ‘STIL(L)EVEN’ met takken en andere natuurschatten. Zie de website voor alle activiteiten.

Herfstvakantie in het Speelgoedmuseum Oosterhout

Het museum organiseert in de herfstvakantie weer extra activiteiten. Margot Zijregtop komt bijvoorbeeld uitleg geven over alle spelletjes in het museum op 23 oktober. Op 26 oktober zijn er demonstraties van het spel Mr. Guba door Nanda Kooijman.

Toy Story Marathon

De vrijdag van de herfstvakantie is het Kinds Only dag in Chassé Cinema. Een hele dag zónder je ouders in de filmzaal zitten en alle Toy Story films achter elkaar. Wat wil je nog meer?