Volledig scherm
PREMIUM
Het nieuwe college van Gedeputeerde Staten, met van links naar rechts Martijn van Gruijthuijsen (VVD), Marianne van der Sloot (CDA), Erik van Merrienboer (PvdA), Christophe van der Maat (VVD), Anne-Marie Spierings (D66), Rik Grashoff (GroenLinks) en Renze Bergsma (CDA). © Provincie Noord-Brabant

Wat gaan de zeven nieuwe bestuurders van Brabant de komende vier jaar doen?

DEN BOSCH - Brabant krijgt de komende vier jaar een achtkoppig provinciebestuur. Commissaris van de Koning Wim van de Donk krijgt gezelschap van zeven gedeputeerden. 

Christophe van der Maat (VVD), Anne-Marie Spierings (D66) en Erik van Merrienboer (PvdA) blijven op hun post. Marianne van der Sloot (CDA), Rik Grashoff (GroenLinks), Martijn van Gruijthuijsen (VVD) en Renze Bergsma (CDA) maken het nieuwe college van Gedeputeerde Staten compleet. Wat gaan zij doen? En wat zijn hun voornaamste speerpunten voor de komende vier jaar?

  1. Treinen in Brabant gaan langzamer rijden: ‘Kansloze proef, dit draait het vervoer de nek om’
    PREMIUM

    Treinen in Brabant gaan langzamer rijden: ‘Kansloze proef, dit draait het vervoer de nek om’

    DEN BOSCH - De proef die binnenkort start met langzamer rijdende treinen op het spoortraject door en langs Boxtel, Den Bosch en Zaltbommel lijkt bij voorbaat al kansloos. Zowel goederenvervoerders als omwonenden van het spoor zijn zeer sceptisch. ,,De proef is een wassen neus”, zeggen omwonenden. ,,Langzamer rijden draait het spoorgoederenvervoer de nek om”, aldus vervoerders.