Het KNMI verwacht ook vandaag weer tropische temperaturen
Volledig scherm
Het KNMI verwacht ook vandaag weer tropische temperaturen © Getty Images/iStockphoto

Warmste 25 juni ooit, Volkel is het warmst van Brabant

liveblogDinsdag is de warmste 25 juni ooit in Nederland gemeten. In Volkel werd vandaag de hoogste temperatuur bereikt van heel Brabant. Om 16.50 uur gaf de thermometer daar 36 graden aan.

 1. Nieuwsoverzicht | Sigaretten achter dichte deur in winkel - Regen aan boetes door politie in touringcar
  PREMIUM

  Nieuwsover­zicht | Sigaretten achter dichte deur in winkel - Regen aan boetes door politie in touringcar

  De Nederlandse overheid wil dat tabakszaken rookwaar vanaf oktober verstoppen in kasten en dat pakjes sigaretten een neutraal uiterlijk krijgen. Dit om het roken nog meer te ontmoedigen. Eigenaren van Brabantse tabakszaken hebben hun bedenkingen en vrezen klanten te verliezen aan België en het illegale circuit. En kijk uit: de Aziatische hoornaar is voor het eerst gespot in Zuidoost-Brabant. Deze ’grote wesp’ is ongevaarlijk, maar kan wel schade toe brengen aan bijenvolken. Dat en meer in het Brabants nieuwsoverzicht van maandag.
 2. Nieuwsoverzicht | Ziekenhuizen zijn klaar met agressie - Man stapt naar Hoge Raad om 85 eurocent
  PREMIUM

  Nieuwsover­zicht | Ziekenhui­zen zijn klaar met agressie - Man stapt naar Hoge Raad om 85 eurocent

  Net op het moment dat ziekenhuizen zich massaal uitspreken tegen agressie van bezoekers gaat het weer faliekant mis. In het Bravis Ziekenhuis in Roosendaal vernielde een 58-jarige man een balie. Toen de politie de agressieveling wilde aanhouden, probeerde hij het dienstwapen van een van de agenten te grijpen. En een man uit Eindhoven is naar de Hoge Raad gestapt omdat hem jaren geleden 85 eurocent is onthouden door de gemeente. Dat en meer in het Brabants nieuwsoverzicht.