Volledig scherm
PREMIUM
Johan van Laarhoven in 2015 in het gevangenisziekenhuis in de Thaise hoofdstad Bangkok. © BD

Wanneer zet Thailand Johan van Laarhoven op het vliegtuig ?

TILBURG/BANGKOK - Nu de Hoge Raad in Bangkok zijn straf heeft bevestigd, ligt voor Tilburger Johan van Laarhoven na vijf lange jaren in de Thaise cel uitlevering naar Nederland in het verschiet. Maar wanneer zal Thailand hem op het vliegtuig zetten? 

De Thaise Hoge Raad besloot gistermorgen dat de straf die Van Laarhoven in hoger beroep kreeg opgelegd, in stand blijft: 75 jaar cel, waarvan hij er twintig moet uitzitten. Het besluit bekent dat de grondlegger van coffeeshopketen The Grass Company (met twee vestigingen in Tilburg en twee in Den Bosch) formeel kan vragen om zijn straf verder uit te zitten in Nederland. Van Laarhoven zit al vijf jaar gevangen in Bangkok en voldoet daarmee ook aan de Thaise eis dat iemand eerst een kwart van zijn straf moet hebben uitgezeten voor hij kan worden uitgeleverd. De 58-jarige Tilburger kreeg de straf voor het witwassen van de miljoenen euro’s die hij met zijn coffeeshops verdiende. 

 1. Pinguïns bij kanaal in Helmond? Zwarte weduwe in Eindhoven? ‘Stadsmensen herkennen dieren niet meer’

  Pinguïns bij kanaal in Helmond? Zwarte weduwe in Eindhoven? ‘Stadsmen­sen herkennen dieren niet meer’

  EINDHOVEN - Zouden er echt pinguïns zitten bij het kanaal in Helmond, zoals iemand laatst doorgaf? Op de meldkamer van de Dierenambulance in Zuidoost-Brabant weten ze inmiddels wel beter. Ze krijgen hier meldingen van de gekste dieren in nood. ,,Het lijkt of vooral mensen uit de stad dieren niet meer herkennen‘’, zegt Pascale Attema van de meldkamer in Eindhoven. Samen met haar collega's zette ze de meest opvallende meldingen op een rij.
 2. Brabantse Dj Sophie Francis (20) gaat de wereld over: ‘Heb een geweldig leven, maar soms ook echt zwaar’
  PREMIUM

  Brabantse Dj Sophie Francis (20) gaat de wereld over: ‘Heb een geweldig leven, maar soms ook echt zwaar’

  SINT-OEDENRODE - Ze leeft het leven van haar dromen. Als internationaal succesvol dj Sophie Francis - of ‘gewoon Sophie uit Rooi’ (Sint-Oedenrode) voor vrienden. Op haar 15de werd ze al ontdekt, nu is ze 20 en honderden optredens over de hele wereld verder. Op sociale media laat ze niet alleen de vrijheid, blijheid zien, maar is ze ook eerlijk. ,,Ik heb een geweldig leven, maar het is ook echt zwaar soms.”