Fraassen Travelling onderdeel van TCR Group en gaat nu over naar Besseling Travel
Volledig scherm
Fraassen Travelling onderdeel van TCR Group en gaat nu over naar Besseling Travel © AnneHana.com

Vrijwel alle onderdelen failliet TCR zijn nu in andere handen

Vrijwel alle bedrijfsonderdelen van het failliete vervoersbedrijf TCR zijn overgenomen. De buslijnen in Zeeland en enkele andere regio's worden voortaan gereden door Besseling Travel. Over het voortzetten van het rouwvervoer is overeenstemming bereikt met Rouwservice Nederland.

Daarmee is een definitief einde gekomen aan TCR. De 900 voertuigen zijn vrijdag door het personeel overgedragen. Het gaat om 300 grotere bussen en 600 kleinere voertuigen, zoals busjes en taxi's. Van de kleinere voertuigen gaat een deel naar de nieuwe eigenaren en een ander deel is door de curatoren ingenomen als onderdeel van de boedel. 

Banen behouden

Het grootste deel van de banen is behouden gebleven, meldt curator Folkert Hiemstra. Bij het touringcarbedrijf vallen wel ontslagen. Dat heeft te maken met een sterk teruggelopen orderportefeuille. Net als de openbaar vervoerlijnen is TCR Tours nu onderdeel van Besseling Travel, dat weer behoort tot Pouw Vervoer. 

Vorige week werden buslijnen in Noord-Holland en Rotterdam al overgenomen door Arriva en Connexxion. De diensten in Zeeland, de Hoekse Waard, Goeree Overflakkee, Brabant en Limburg worden vanaf nu dus door Besseling Travel gereden. Over enkele andere gebieden wordt nog overlegd.

Leerlingen en zorgvervoer

TCR werd begin februari failliet verklaard. Het Zeeuwse bedrijf verzorgde ook het leerlingenvervoer voor Zeeuws-Vlaanderen, Walcheren en Noord- en Zuid-Beveland, en het zorgvervoer op Noord- en Zuid-Beveland. Nadat Citax het leerlingenvervoer in Zeeuws-Vlaanderen overnam, werd donderdag bekend dat Noot Personenvervoer het leerlingen- en jeugdvervoer op Walcheren overneemt en Connexxion Taxi Services zowel het leerlingen- als het zorgvervoer op de Bevelanden.