De dieren hadden onmiddellijk medische hulp nodig.
Volledig scherm
PREMIUM
De dieren hadden onmiddellijk medische hulp nodig. © foto’s BD

Vrijspraak voor het ernstig verwaarlozen van honden in Nieuwaal; ‘Die honden waren van mijn ex-vrouw’

ARNHEM/NIEUWAAL  – Een 52-jarige man uit Wijk en Aalburg, die in 2015 honden en puppies zou hebben verwaarloosd in Nieuwaal, is in hoger beroep vrijgesproken. Het gerechtshof in Arnhem kon niet aantonen dat de man verantwoordelijk was voor de verzorging van de dieren. De 52-jarige ontkent dat het om zijn honden ging.

 1. Maaike en Mario zetten hun verdriet om in zelfgemaakte cadeaus: ‘We verloren twee kinderen’

  Maaike en Mario zetten hun verdriet om in zelfgemaak­te cadeaus: ‘We verloren twee kinderen’

  Maaike en Mario verloren kort na elkaar twee van hun kindjes. Om hen altijd bij zich te dragen, ontwierp het stel eigen sieraden. Inmiddels gaan hun creaties het hele land door. Ook voor vrolijke gelegenheden. Ze zijn houtbewerkers, ijzersmeders, letterdrukkers, juweliers, stoffeerders en ontwerpers in één. Je kan het zo gek niet bedenken of Maaike Venema en Mario Appel zijn er wel mee aan de slag. In hun eigen mancave en studio bedenken, ontwerpen en maken ze zo’n beetje alles: van speelgoed tot sieraden. In de vensterbank ligt alweer een volgend ontwerp voor een kinderstoel klaar.
 1. Onder leiding van de verguisde en geliefde Cees Engel (1944-2022) werd Fort Oranje het afvoerputje van de samenleving
  PREMIUM

  Onder leiding van de verguisde en geliefde Cees Engel (1944-2022) werd Fort Oranje het afvoerput­je van de samenle­ving

  Terwijl mannen in maatkostuum dikke pleitnota’s uit hun zware aktetassen vissen, klaar voor wéér een rechtszaak rond probleemcamping Fort Oranje, sloft een schichtig over zijn brillletje kijkende man de rechtbank binnen. Verlept t-shirtje, broek met verfvlekken alsof-ie net nog thuis op de ladder heeft gestaan en daaronder een paar sandalen uit het jaar nul.
 2. Nieuwsoverzicht | Wetenschapper: 'Agent die vrouw verwondde mag waterkanon nooit meer gebruiken’ - Glory stippelt route uit naar gevecht met Rico Verhoeven
  PREMIUM

  Nieuwsover­zicht | Wetenschap­per: 'Agent die vrouw verwondde mag waterkanon nooit meer gebruiken’ - Glory stippelt route uit naar gevecht met Rico Verhoeven

  Binnen de politie is onthutst gereageerd op de beslissing van het Openbaar Ministerie om de agent te vervolgen die tijdens de avondklokrellen in Eindhoven begin vorig jaar een vrouw omverblies met een waterkanon. De kap van honderden bomen in een bos in Goirle leidt tot woede en Frans van Houten treedt terug als topman van Philips. Dit en meer in het nieuwsoverzicht van dinsdag.
 3. Buschauffeur zet ‘samenzweringsradio’ over corona aan op weg naar Roosendaal: ‘Ik word gek, hoe is dit echt?’
  PREMIUM

  Buschauf­feur zet ‘samenzwe­rings­ra­dio’ over corona aan op weg naar Roosendaal: ‘Ik word gek, hoe is dit echt?’

  ROOSENDAAL - Een buschauffeur in West-Brabant wordt door zijn werkgever Arriva aangesproken op een podcast die hij beluisterde, op speaker. Reiziger Sean wist dinsdag niet wat er gebeurde toen de chauffeur het volume van de speakers opendraaide tijdens de rit van Fijnaart naar Roosendaal. Opeens klonk de ene na de andere samenzweringstheorie door de bus.