Volledig scherm
© Jeroen Appels/Van Assendelft Fotografie

Vriendinnen leggen bloemen op plek waar Geffense (22) werd aangereden

OSS - Zo'n twintig vrienden en vriendinnen van Anouk Schuurmans hebben maandagmiddag bloemen gelegd op de plek waar de Geffense tijdens de nieuwjaarsnacht werd aangereden door een auto. Ze overleed zondagavond in het ziekenhuis aan haar verwondingen.

De 22-jarige vrouw uit Geffen fietste in de nacht van zaterdag op zondag over de kruising van de Doctor Saal van Zwanenbergsingel met de Ruwaardsingel in Oss toen zij werd aangereden door een auto. Ze raakte zwaargewond en werd met spoed naar het ziekenhuis gebracht. Daar is zij later op de dag aan haar verwondingen overleden.

Doorgereden
De bestuurder reed na de aanrijding met hoge snelheid weg. Aan de hand van een kentekenplaat kon de politie zondag drie verdachten aanhouden. Het ging om drie Nijmegenaren van 21, 28 en 30 jaar. De mannen zitten nog vast. De auto waarmee het misdrijf is gepleegd, is maandagochtend in Oss aangetroffen.

Steunbetuigingen
Online betuigen honderden mensen hun medeleven met de nabestaanden van het slachtoffer. Alleen al op de Facebook-pagina van het Brabants Dagblad stroomden tot nu toe meer dan 120 reacties binnen.