Volledig scherm
© AD

Vreemde stank trekt over Brabant, oorzaak nog onbekend

DEN BOSCH - De brandweer en omgevingsdienst doen dinsdagochtend onderzoek naar een ondefinieerbare geur die over Brabant, Gelderland en Limburg trekt.

Vanuit verschillende hoeken van vooral Zuid-Nederland komen dinsdagochtend klachten binnen over een vreemde geur. De eerste klachten kwamen volgens een woordvoerster van Brandweer Brabant-Noord rond twee uur 's nachts. ,,Het lijkt erop dat de vreemde lucht niet vanuit Nederland komt, maar met een oostenwind over ons land is getrokken." Er is ook al contact geweest met Duitsland, maar ook daar is nog geen oorzaak gevonden.

Er zijn nog geen meldingen gedaan van gezondheidsklachten bij de meldkamer van Brandweer Brabant-Noord. Mochten mensen wel gezondheidsklachten krijgen, adviseert de brandweer contact op te nemen met de huisarts.

De geur wordt door iedereen anders beleefd. Op Twitter klagen verschillende mensen over een soepgeur, verbrande koffiebonen en een rubberlucht.

Bij de Veiligheidsregio Midden - en West-Brabant zijn tot dinsdagmiddag 14.30 uur nog geen meldingen binnengekomen van stankoverlast.