Volledig scherm
Een hogesnelheidstrein raast over het spoor. © ANP

Voorlopig nog geen Fyra naar België

BREDA - Het gaat nog maanden duren voordat de eerste hogesnelheidstrein Fyra vanuit Breda naar Antwerpen rijdt. Dat zegt de NS naar aanleiding van de berichten dat de NMBS, de Belgische spoorwegen, willen meewerken aan zo'n treinverbinding.

Volgens Jeroen Alting von Geusau, NS-regiodirecteur zuid, is het onmogelijk om al op 9 december met Fyratreinen vanuit Breda naar Antwerpen te gaan rijden. Op die dag houdt de enige intercity die Brabant met Antwerpen verbindt, de Beneluxtrein via Roosendaal, op te bestaan.

"Maar 9 december gaan we, als onze eigen minister haar fiat aan het Belgische plan geeft, niet halen. Zo'n verbinding moet ingepast worden in de nieuwe dienstregeling en dat kost tijd. Ik verwacht dat deze treinverbinding er op z'n vroegst ergens voor de zomer zal zijn", aldus de NS-directeur.

  1. Joey D. sms’t advocaat: ‘Ik heb niet geschoten’

    Joey D. sms’t advocaat: ‘Ik heb niet geschoten’

    ROSMALEN - In tegenstelling tot wat de politie zegt, heeft Joey D. naar eigen zeggen dinsdagmiddag niet geschoten. Dat heeft hij via sms aan zijn advocaat Jan-Hein Kuijpers laten weten. Kuijpers heeft vanuit zijn kantoor in Amsterdam contact met zijn cliënt, die zich met een vuurwapen verschanst heeft in zijn huis in Rosmalen. Hij belandde volgens de politie in een vuurgevecht met agenten toen zij hem dinsdagmiddag probeerden te arresteren.