Volledig scherm
Foto ter illustratie © Thinkstock

Voor een miljoen gefraudeerd: Partij voor de Dieren stelt vragen over invallen bij veehouderijen in Brabant

DEN BOSCH - De Partij voor de Dieren-fractie in de Provinciale Staten Noord-Brabant heeft opheldering gevraagd aan Gedeputeerde Staten (GS) over de invallen die maandag plaatsvonden bij Brabantse veeboeren. De veeboeren worden door het Openbaar Ministerie verdacht van subsidiefraude.

De fractie wil weten om hoeveel geld het gaat, of het gaat om provinciale subsidies, en zo ja, hoe de provincie denkt het geld terug te gaan krijgen. 

Strengere controle

Ook wil de fractie dat er strengere controles komen op uitgekeerde subsidies. ‘Er moet beter gekeken worden of het uitgekeerde geld ook echt wordt besteed aan waar het voor bedoeld is’, aldus de partij, die ook aan GS vraagt of zij op de hoogte waren van de invallen. 

De Partij voor de Dieren wil antwoord op de vraag of er sprake is van onterecht uitgekeerde subsidies, en of het mogelijk is dat er nog meer fraude heeft plaatsgevonden met die subsidies. 

Verder wil de partij weten of de provincie alle uitgekeerde subsidiebedragen van de regeling nog eens extra onder de loep gaat nemen en nagaat of er vaker fraude is gepleegd. 

  1. Rustige avondspits voorspeld in Brabant: hoe kan het dan toch zó misgaan? 'Ons wegennet kan het niet meer aan’

    Rustige avondspits voorspeld in Brabant: hoe kan het dan toch zó misgaan? 'Ons wegennet kan het niet meer aan’

    EINDHOVEN/BREDA - Hoe kan het dat er zo'n enorme verkeerschaos ontstaat door de sneeuwval, terwijl strooiwagens sinds maandagavond al preventief zout strooien op de Brabantse wegen? Rijkswaterstaat voorspelde maandagavond een rustige avondspits, terwijl de Brabantse verkeersdeskundige Ruud Hornman niet verbaasd is over de extreme drukte: ,,Met de huidige capaciteit op de wegen zakt ons wegennet al snel als een plumpudding in elkaar.”