Volledig scherm
PREMIUM
Anne van Dijk (nu 16) uit Zeeland werd als 13-jarig meisje gefilmd door haar volleybaltrainer terwijl ze zich aan het omkleden was. © Jeroen Appels/Van Assendelft

Volleybalster Anne (nu 16, toen 13) werd stiekem gefilmd bij het omkleden: ‘Dit mag nooit meer iemand overkomen’

ZEELAND - Twee jaar lang kon Anne van Dijk niet praten over wat haar overkomen was. Nu wel. Het meisje (16) uit het dorp Zeeland wordt het gezicht én de stem van stichting De Stilte Verbroken die het taboe over seksueel misbruik in de sport wil doorbreken.

Aan de andere kant van de tafel zit een meisje van 16.  Althans, zo ziet ze eruit. Zodra Anne van Dijk het woord neemt, klinkt ze een stuk ouder. De Zeelandse is veel sneller volwassen geworden dan zou moeten. Een gebeurtenis twee jaar geleden zette haar ‘leven op z’n kop’. Al die tijd zweeg Anne, nu praat ze. En hoe. ,,Wat mij is overkomen, mag nooit meer iemand gebeuren.”

  1. Geschorste oorlogsheld Marco Kroon heeft beelden van ’akkefietje’ met carnaval in Oeteldonk

    Geschorste oorlogs­held Marco Kroon heeft beelden van ’akkefietje’ met carnaval in Oeteldonk

    DEN BOSCH - De door het ministerie van Defensie geschorste Marco Kroon voor vervolging voor onder meer mishandeling van een politieagent zegt beelden te hebben van het incident op carnavalszondag in Den Bosch. ,,En die beelden liegen niet. Ja, ik heb staan pissen buiten en accepteer daar de boete voor. Daarna ben ik behandeld alsof men een profeet te pakken had.’’ In de ogen van Kroon is zijn aanhouding die bewuste carnavalsdag een ’akkefietje’.