Volledig scherm
PREMIUM
Hennepkwekerij'tje in Best waar brand uitbrak © ED

Vlammen sloegen uit Gerrie's appartement: ‘Het waren maar vijf plantjes’

BEST - Een brand verwoestte dinsdag het appartement van Gerrie in Best. Oorzaak: een hennepkwekerij’tje. „Soms wordt alles met kroonsteentjes aan elkaar geknutseld, levensgevaarlijk.”

Zijn grijze haar zit in een paardenstaart, zweetdruppels lopen over het voorhoofd en zijn handen trillen. Gerrie oogt gestresst. Hij loopt hoofdschuddend heen en weer door zijn zwart geblakerde appartement terwijl hij spullen bij elkaar zoekt. Meer dan twee boodschappentassen krijgt hij niet gevuld. „Ik heb het beste maar even uitgezocht. Veel was het niet”, zegt de Bestenaar, in wiens appartement gisteren een brand woedde. Wat bleek? Gerrie had een hennepkwekerij.

  1. Onderzoek naar groot aantal zelfdodingen onder Brabantse jongeren

    Onderzoek naar groot aantal zelfdodin­gen onder Brabantse jongeren

    HELMOND - De stichting 113 Zelfmoordpreventie is op zoek naar ouders die in 2017 hun kind hebben verloren door suïcide. In dat jaar verdubbelde het aantal zelfdodingen door jongeren in de leeftijd tot 20 jaar bijna. In 2016 ging het nog om 48 kinderen, in 2017 om 81. In een kwart van deze gevallen gaat het om een Brabantse jongere. Per 100.000 jongeren gaat het in deze provincie om bijna 7 door suïcide overleden tieners. Ook in Gelderland is het aantal relatief hoog: 5 per 100.000.
  2. Veghelse accordeonist Tom van Aarle (29) gaat viral met cover van Duncan: ‘Ik had een idee en twee uur later stonden we te filmen’

    Veghelse accordeo­nist Tom van Aarle (29) gaat viral met cover van Duncan: ‘Ik had een idee en twee uur later stonden we te filmen’

    VEGHEL - Zaterdagochtend, voor Duncan's historische overwinning, zette de Veghelse muziekdocent Tom van Aarle (29) een video online waarin hij met zijn accordeon het nummer Arcade coverde. Inmiddels is de cover al bijna 70.000 keer bekeken. ,,Vrijdagavond om 20.00 uur had ik het idee en om 22.00 uur stonden we op de Noordkade te filmen”, zegt de muzikant lachend.