Spoedeisende hulp Amphia
Volledig scherm
Spoedeisende hulp Amphia © Pix4Profs-Ron Magielse

Vijftig nieuwe ziekenhuisopnames van patiënten met het coronavirus in Brabant gemeld

In de afgelopen 24 uur zijn er 50 nieuwe mensen met het coronavirus is opgenomen in de Brabantse ziekenhuizen. Dat zijn er meer dan gisteren: toen waren er 37 nieuwe meldingen. Het aantal patiënten op de intensive care is gedaald ten opzichte van gisteren. Dat blijkt uit de laatste update van het Regionaal Overleg Acute Zorg (ROAZ) en het RIVM.

Het aantal meldingen van personen die zijn overleden aan het virus is in Brabant gelijk gebleven, blijkt uit die cijfers. Er zijn de afgelopen 24 uur 120 mensen ontslagen uit Brabantse ziekenhuizen. Het RIVM meldt dat er tot vanmorgen 115 nieuwe meldingen van overleden personen als gevolg van corona zijn gedaan. Het totale aantal coronadoden komt daarmee op 2511. 

Het aantal ziekenhuisopnames in Brabant van mensen met het coronavirus is met 50 meldingen in de afgelopen 24 uur gestegen tot 1980, blijkt uit cijfers van het RIVM. Gisteren waren er 37 nieuwe meldingen. Over de langere termijn is er nog altijd een daling zichtbaar. 

Landelijk kwamen er 225 nieuwe meldingen van ziekenhuisopnames bij. Deze mensen zijn niet allemaal in de afgelopen 24 uur in het ziekenhuis opgenomen. Sommige opnames worden namelijk later gemeld. De cijfers van de afgelopen dagen passen volgens het RIVM bij het beeld dat de verspreiding van het virus langzamer verloopt dan wanneer er geen maatregelen zouden zijn getroffen. 

In het merendeel van de 62 Brabantse gemeentes is het aantal ziekenhuisopnames gelijk gebleven, in een enkele gemeente is er een kleine toename. In Eindhoven zijn er zeven nieuwe meldingen bijgekomen, wat het totaal op 102 ziekenhuisopnames brengt. In Meijerijstad, Oss en Tilburg zijn vijf nieuwe meldingen bekend. Het totaal staat daar respectievelijk op 165, 113 en 158 opnames. De gemeente Meijerijstad heeft nog altijd de meeste meldingen. 

De ‘piekdagen’ - de dagen waarop nog steeds het hoogste aantal mensen is overleden of waarop ze in het ziekenhuis zijn opgenomen - liggen steeds verder achter ons: 24 maart is nog steeds de dag met de meeste ziekenhuisopnames (556) en 3 april met de meeste sterfgevallen (156). Meldingen van de komende dagen worden ook nog ‘verdeeld’ over de afgelopen tijd, maar de piek van zeker het aantal ziekenhuisopnames, lijkt voorbij.

  1. De hele dag pakketjes stampen en ’s avonds kapot op de bank: ‘Het wordt steeds zwaarder, er wordt steeds meer van ons verwacht’
    PREMIUM

    De hele dag pakketjes stampen en ’s avonds kapot op de bank: ‘Het wordt steeds zwaarder, er wordt steeds meer van ons verwacht’

    DEN BOSCH/TILBURG - Veel meer stops en nóg meer pakketjes. Nu bijna iedereen thuis is, wordt er meer online gewinkeld dan ooit. Pakketbezorgers draaien overuren en de Belangenvereniging Pakket Distributie bereidt een rechtszaak voor tegen PostNL. Want die kan via advertenties de bezorgers wel bedanken, maar dat maakt ze nog geen goede opdrachtgever, klinkt het. Of zoals de Bossche bezorger Bas Masselink zegt; ,,Als wij steeds harder moeten werken, horen we toch meer te verdienen. Of ben ik nou gek?”