Volledig scherm
Politie- en brandweermensen zoeken in het water langs de Nieuwe Prinsenkade en Markkade naar de vermiste Bredanaar Youri Bicker.foto Leo Nierse

Vier vermissingen in Brabant 'toeval'

BREDA - De politie vindt het ‘ook opvallend’, maar gaat er op dit moment van uit dat er geen verband is tussen de dood van drie, mogelijk vier relatief jonge mannen, de afgelopen twee weken in Brabant. Drie van hen zijn in december gevonden: twee in het water, één in een weiland.

Naar de vierde, Bram Claassen uit Haghorst bij Hilvarenbeek, wordt nog steeds met man en macht gezocht.Raakvlakken zijn er wel tussen de vier zaken, bevestigt woordvoerder Willem van Hooijdonk van de politie Midden- en West-Brabant. Zo werden twee mannen gevonden in het water en wordt gevreesd dat een derde, de negentienjarige Bram Claassen, daar ook in terecht is gekomen.

Stapavond

In ieder geval drie mannen verdwenen in de nacht, op weg van een feest of stapavond naar huis.

De overleden jonge mannen zijn Dylan Proosten (19) uit Rijen, Youri Bicker (26) uit Breda en een man die vermoedelijk afkomstig is uit het buitenland, maar die wel in Brabant werkte. Hij moet nog geïdentificeerd worden en dus geeft de politie geen verdere gegevens over hem prijs.Lees woensdag meer achtergronden in BN DeStem.